Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Két autó ütközött Peresztegnél - Egy halálos áldozat - fotók

Két személyautó ütközött össze a 85-ös főúton, Peresztegnél. A BMW sofőrje a helyszínen életét veszítette.


13 óra 08 perc

Feloldották az útzárat.

Halálos baleset Peresztegnél. Fotó: Magasi


12 óra 31 perc

A Sopron felől Győr felé haladó piros BMW, feltehetőleg a relatív gyorshajtás miatt megcsúszott, és frontálisan ütközött a vele szembe közlekedő Audival. A 37 éves iraki származású, de magyar állampolgárságú BMW sofőr a helyszínen életét veszítette.

Az útzárat várhatóan délután kettő óra körül oldják fel.

11 óra 5 perc

Információink szerint egy BMW és egy Audi ütközött össze Pereszteg és Pinnye között a 85-ös főúton, szerdán délelőtt.

A BMW vezetője a helyszínen életét veszítette. Az Audi német állampolgárságú vétlen sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett. 

A baleset miatt a 85-ös főúton teljes az útzár. A forgalmat a rendőrök Peresztegnél, illetve Pinnyénél terelik el a 84-es főútra.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. Hayat 2012. július 27. 22:29
  „Ha bármi is csak egy hajszálnyival másképpen történik, akkor ő most él. Annyiszor, de annyiszor járt már a halál árnyékában, és most elvesztettük. Fantasztikus ember volt, gyönyörű kisfiú maradt utána. Néhány nap múlva utolsó útjára indul, ahová most először nem ő vezet, hanem viszik... haza akart menni Ramadánra. De nem így!!! Nyugodj békében, drágám, habibi!

  Köszönöm, Andor...”
 • 57. lorantn79 2012. július 26. 23:42
  „"ekkenekepen"! A 34-es kommenteddel szépen sikerült bemutatnod, mennyire primitív ember vagy. Elég szomorú, hogy mielőtt az "elküldöm"-re klikkelsz, minimálisan sem nézed meg, mi pattant ki a fejletlen kis agyadból. Az óvodában nem kell túlzottan átgondolnod a cselekedeteid következményeit, de ez itt egy nyilvános fórum, ahol azt hiszem szépen bemutatkoztál. Szégyelld magad, és ha még elolvasod ezt, jusson eszedbe, mikor tükörbe nézel, hogy egy buta érzéketlen ember vagy, és ha megvan még benned a szikrányi esélye annak, hogy normálisabb ember légy, kezdj el dolgozni rajta, fejleszd a jellemed, hidd el, soha nem késő! Ha nem tűnt volna fel, a cikk arról szól, hogy egy ember élete véget ért. Ez a lényeg, nem az, hogy milyen autóban ült, nem az, hogy milyen ember volt. Baleset történt, és többé nem ér haza a családjához, a szeretteihez. Látom, te még nem vesztetted el közeli hozzátartozódat, sajnos előbb vagy utóbb mindannyian megtapasztaljuk, milyen érzés, mikor szembesülnünk kell azzal, hogy egy hozzátartozónk nincs többé. Soha többé. Hogy hol hibázott ha hibázott, majd a rendőrség eldönti. Egyébként a 85-ös út azért "zöld", mert mikor ez a szakasza készült, kísérleti jelleggel üvegtörmeléket kevertek a kopórétegbe, a hosszabb élettartam elérése érdekében, ami sikerült is, csak sajnos párás, esős körülmények közt drasztikusan síkossá válik, ami nem megszokott, még egy gyakorlott sofőrt is megtréfál. Ezért a rengeteg 70-es tábla a kiegészítéssel. Én is lepődtem már meg ezen a szakaszon, mikor a semmiből elémugrott egy őz. Nekem szerencsém volt. Éppen akkor nem jött szembe senki. Ali, nyugodj békében!”
 • 56. Túrabakancs 2012. július 26. 21:45
  „gonzo+P.Andor!
  Ekkenekepen valóban egy egyszerű emberke, aki nem egyszer megtalált már engem is itt a fórumon,
  nyomdafestéket nem tűrő stílusban. Csodálom, hogy a moderátor ezeket a hozzászólásait miért rakja be...
  Egyik nap üzentem is ekkenekeppen-nek, /moderátornak/ hogy ha még egyszer durván sérteget, így vagy úgy de elérem, hogy letiltassam az oldalról. /IP szám alapján/”
 • 55. gonzo 2012. július 26. 19:50
  „54.Andor
  A 34-es már nem egyszer tanúbizonyságát tette primitívségének,helyén kell kezelni az ilyeneket,bár tudom,nehéz ilyenkor,mikor ismerted akit gyaláz.Primitív barom,itt éli ki a komplexusait,kár,hogy a moderáció nem vonatkozik az ilyen stílusúakra.”
 • 54. P.Andor 2012. július 26. 16:57
  „Megdöbbentem a hír hallatán, hiszen Ali 5-6 éve nagyon közeli ismerősöm, barátom. Felfoghatatlan szinte számomra az eset, hisz a tragédia előtti napon, kedden az esti órákban hívott fel, hogy indul haza Svájcból a családjától ahol látogatóban volt pár napra. A következő heti közös teendőinkről és programjainkról beszélgettünk és ígérte, hogy jön hozzám a szerda reggeli órákban amint haza ért. Ali több millió vezetett km-t tudhat maga mögött, rendszeresen vitt autókat lábon nyugat-Európából szülővárosába Damascusba. Megfontolt, nyugodt sofőr volt, jól ismerte az autóját, tisztában volt műszaki állapotával és menettulajdonságaival. Meggyőződésem, hogy rajta kívülálló okok miatt történt a baleset.

  Idefigyelj "ekkenekepen" !!!! Szégyelld a pofádat a 34-es kommentedben leírtak miatt!!! ("Még egy k*csög bmw-s tette meg a szivességet, hogy kicsinálta magát, mielőtt mást csinál ki az eszetlen hülyeségével. De még mennyi hasonló van, az ilyesztő.") Látszik, hogy micsoda egy primitív barom vagy, hogy ideírsz egy gusztustalan bunkóságot egy olyan olyan (halott) emberről akiről SEMMIT nem tudsz, mint ahogy a körülményekről sem! Ali nem "menőzott" egy 14éves Bmw-vel ami számára olyan érték volt, mint neked a rollered! Konkrétan hazajönni vette ezt az autót... Nem összekeverendő a friss jogsis baseballsapkás hülyegyerekkel aki a belvárosban csikorgatja a ballagásra kapott BMW kerekeit a járókelők szeme láttára. Gondolom te ilyesmi lehetsz, csak egy szarkupacot hajtassz és a sárga irigység beszél belőled. Tapsolsz örömödben ha valaki balesetet szenved egy BMW-vel, mindemellett egy botrányosan primitív mocskos kárörvendő féreg vagy! Jobban tennéd ha inkább kussolnál és megtartanád magadnak az ocsmány beszólásaidat! Ali egy 37 éves életerős 5 nyelven beszélő korrekt üzletember volt. Nyugodjon békében!”
 • 53. GömbösFerencTamás 2012. július 26. 13:57
  „Megdöbbentő hogy tényleg Ali az... Én sem ismertem túl mélyen, de az a pár találkozás elég volt ahhoz hogy megjegyezzem, és most szomorúan gondoljak rá.

  Persze, balesetet okozott, hibázott. De meg is fizetett érte.

  Nyugodj békében Ali!”
 • 52. Nanu 2012. július 26. 13:42
  „szerintem nem a rendőrök tehetnek ezekről a balesetekről, nem ők hajtanak gyorsan, nem ők figyelmetlenek..stb..!!!”
 • 51. BollaFeri 2012. július 26. 13:38
  „34. ekkenekepen: Amíg nem ismered, hogy ki volt az, hogy történt, és szinte semmit nem tudsz ezen a pár soron kívül az esetről, elég elhamarkodott ilyen megállapítást hoznod.. De ha még tudnál is valamit, emberekről beszélsz, hiába csinált bármit, nem ismerted, nem vonhatsz le SEMMILYEN következtetést!!

  Nagyon szomorúan olvastam feljebb, hogy Ali volt, akit alig ismertem, de ennyit még én is tudok róla, hogy nem vezetett felelőtlenül, és talán annyi km-t ült volánnál, mint ahányan itt írunk, és összeadjuk.. Hihetetlen mód megrázó, és nagyon sajnálom... :(”
 • 50. niman 2012. július 26. 09:07
  „Az egyedüli probléma az csak az , hogy itt a 85-ösön nagyon kevés az ellenörzés, itt mindennap k.b. 100 jogsit lehetne elvenni a vezetöktöl. ?n nagyon sok helyen jártam a világon de rosszabb autó vezetöket mint a magyarokat sehol nem láttam. ?s ezek a mentegetözések, hogy a BMW vagy az Audi bir ki többet ez csak nevetséges.
  Itt emberi életekröl , családokról van szó!!!!!!”
 • 49. sopron32+1 2012. július 26. 08:46
  „Ja még annyit füznék hozzá a dologhoz, hogy mindenkiböl lesz öreg ember, ha nem is kalapos (mivel ezek vannak legtöbbször szídva), talán akkor kopasz ..... persze ha megéli és nem tekeri ki a nyakát a gyorshajtással.
  Vannak bosszantó lassan közlededö emberek ez igaz, de sajnos a gyorshajtóból aki egyesével elözgeti az autókat csak azért hogy 2 perccel elöbb érjen a céljához, belölük sokkal több van.

  Rendörök kellenének és nem elöre bejelentett ellenörzések!”
 • 48. sopron32+1 2012. július 26. 08:43
  „Nem csak az útrétegben kell keresni a hibát. Ez a legjobb kimagyarázkodás.

  A hiba sokszor az emberek fejében keresendö. A magyar vezetési kúltúra egy nagy semmivel egyenlö. Rengeteg olyan van, aki csak gyerünk neki gázt gondolkodással rendelkezik.
  Napokban is Sopron belterületén ahol 50 km/h a megengedett sebesség, megelözött egy kis valószínüleg primitív gondolkodásmódú fiatal hölgyecske. Nem bírta mögöttem ki, mivel én 50-nel mentem. Persze záróvonal is ismeretlen volt számára. És sajnos rengeteg ilyen van! Ha aztán az ilyen kitekeri a nyakát, csak gratulálni tudok neki, az öszzes ilyen vezetö kitekerhetné és rögtön nyugalom és rend lenne az utakon.
  Sajnálni csak azokat szoktam akik vétlenül maradnak ott az utakon, a kis "csitrik, gyorshajtók....stb" miatt.”
 • 47. Agimegye 2012. július 26. 00:19
  „Az a szomorú,hogy Ali(mert így hívták) ennél fényévekkel szarabb autókkal ment el Szíriáig,Irakig,Dubai-ig úgy,hogy semmi baja nem történt. Tudott vezetni,nem volt őrült sofőr. Már majdnem hazaért...Rettenetes.”
 • 46. ÁrtatlanBárányka 2012. július 25. 23:25
  „Miért bántjátok mind a BMW-seket????
  Én is azzal járok, E36-tal, és semmi, de semmi vagányság és menőség nincs egy majd 20 éves dízelautóban.
  Demagógok vagytok sokan. Én pl azért választottam ezt, mert viszonylag igénytelen, megbízható, kis fogyasztású, kényelmes, jól felszerelt. Ebben az árkategóriában legalábbis, amit én autóra szánok, nem volt alternatíva.
  Persze, látom én is a sok kis bobit az 1.6-os BMW-kkel vagánykodni, de az ugyanúgy megtörténik Suzukikkal, Fordokkal, Hondákkal is. Az, hogy BMW, az még nem jelenti egyből azt, hogy kisebbségi komplexusos fékevesztett vadállat.”
 • 45. miracle 2012. július 25. 22:02
  „621-es
  A bringásokat persze, hogy kihagytam, mert azok mellett mlksx078 simán elhúz 100-zal tőlük 15 centire akkor is, ha szembe jön egy kamion, hogy ne kelljen tötyörögnie.”
 • 44. orbison 2012. július 25. 21:58
  „42-höz:
  De jó is lenne, ha mindenki ismerné és értené ezt a kiegészítő táblát, és nem kellene normál időjárásban tötymörögni a 85-ön a "szabályosan" közlekedők mögött....”
 • 43. orbison 2012. július 25. 21:42
  „20-hoz...
  Bellotto, miről beszélsz? Hol van napi szinten karambol? Erről csak most hallok Tőled...
  Ellenben a Szigetköz felől (és irányában) a normál közúton igenis ön-, és közveszélyesek a 60-70-el teljes meggyőződésből (vagy takarékossági okokból) haladók, hiszen semmilyen korlátozás nincsen azon az úton.

  A vízmű előtt (és még sok más győri bekötőút mellett) pedig azért állnak a rend őrei, mert mutatniuk kell a "rendőri jelenlétet" (megkérdeztük a leendő Auchan előtt posztoló ügyeletest a minap, Ő árulta el a talány megoldását).”
 • 42. Figyelő2012 2012. július 25. 21:38
  „70es tábla alatti jelzés pontosan azt jelenti, hogy nem csak esőben értendő a korlátozás, hanem ha reggel van egy kis pára, és lecsapódik az aszfaltra, tehát nedves az útburkolat, akkor 70 van érvényben.”
 • 41. Hyppolit 2012. július 25. 21:17
  „12.gonzo!Te valamit tudsz! Szerintem bad.....fi zúzalékra gondolsz, aminek szinte minimális a kopásállósága, így tényleg nem jó kopórétegbe, hanem csak alap- vagy kötőrétegbe. Viszont lényegesen olcsóbb lehet a honi anyagoknál. Sajnos a különbséget a Sors behatja ...”
 • 40. 621-es 2012. július 25. 21:13
  „36. miracle
  A bringások kimaradtak...:D!!!”
 • 39. Figyelő2012 2012. július 25. 20:48
  „Egy BMW-t sokkal jobb fékekkel, és sokkal több életmentő extrákkal szerelik fel, mint az átlag kocsikat, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet bennük meghalni.
  Gondoljanak a Forma 1-re vagy a Rallyra, ott is történnek súlyos balesetek, pedig ott a biztonság érdekében mindent megtesznek, még sincsenek olyan anyagok amelyek teljesen védenének.

  A közút a táblákkal olyan módon levédte magát, hogy szabályosan a szabályok betartásával nagyon nehéz meghalni.
  Ezért nem is perelik őket.
  Tudomásul kell venni, hogy a közút nem verseny pálya.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertődi adatmentés: Nem történt bűncselekmény

Portálunk információi szerint nem történt bűncselekmény, amikor a fertődi önkormányzatnál az év… Tovább olvasom