Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Készülnek a nádaratásra

A Fertő Tavi Nádgazdaság Zrt. új tulajdonosa készül a nádaratásra. A munkához november első felében fognak hozzá.
Időarányosan teljesítette pénzügyi vállalásait a Fertő Tavi Nádgazdaság Zrt. új tulajdonosa, a budapesti székhelyű Budai Kontó Kft. A cégnél már készülnek az idei betakarításra. Az aratáshoz szükséges engedélyeket még nem kapták meg, de bíznak abban, hogy november első felében kimennek a munkagépek a Fertő tóra.

– A legfőbb célunk jelenleg az, hogy minél több nádat arathassunk le – mondta el lapunknak Péterfalvi Andor vezérigazgató-helyettes. – A növény szépen fejlődött, az elsődleges adatok szerint a minőséggel így nem lesz gond. A vállalkozás bővíteni szeretné tevékenységi körét. Itt nemcsak a nádtermékekre kell gondolni, hanem a nád egyéb felhasználására, így például energia termelésére. Jelenleg azon dolgozunk, hogy jól felkészülten kezdhessük meg az aratást, különös tekintettel a gépparkra. Mindehhez az anyagi feltételek is biztosítottak.
Péterfalvi Andor hozzátette, a jövőben is együttműködésre és a jó kapcsolatok kialakítására törekszenek a Fertő–Hanság Nemzeti Parkkal, illetve a vízügyi igazgatósággal, valamint igyekeznek megfelelni a zöldhatóság elvárásainak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól keresnek a polgármesterek

Nagyon is megéri polgármesternek, képviselőnek lenni még a falvakban is. Egy közepes – 1500 lelkes – település vezetője az egyéb juttatásokon kívül akár bruttó 405 ezer forintot is kereshet. A polgármesterek, képviselők, bizottsági tagok alapilletményét törvény írja elő, ez egységesen 36.800 forint. A képviselő-testületeknek viszont tág mozgásterük van a tekintetben, mekkora szorzót szavaznak meg. Tovább olvasom