Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Készülnek a karácsonyra

Lázasan készülnek a karácsonyra a soproni Cseresznye sori gyermekotthon lakói.
– Nem is olyan régen sorszámot húztunk, így választottuk ki, hogy melyik csoporttársnak adunk ajándékot – meséli az általános iskolás Róbert. – Így az még titok, ki kicsodát húzott és persze az is, mit készítünk egymásnak. Emellett mással is készülünk a karácsonyra, üveget festünk, sógyurmát sütünk vagy éppen új dalokat tanulunk meg.
Tegnap délben a gyermekotthonból sokan még iskolában voltak. Róbert csoportjában a munkából mindenki kiveszi a résztét, így már nagyon jól haladnak a felkészülésben, csakúgy, mint a karácsonyi fali díszekkel. Ezeket kiteszik, így is meghittebbé téve a hangulatot.

A soproni Cseresznye sori gyermekotthonban jelenleg huszonkilencen laknak. A legfiatalabb öt-, a legidősebb pedig húszéves. A négy csoportban az iskolai tanítás után lázasan készülnek az ünnepekre. A mostani időszakot „vaníliaillatú adventnek" nevezték el. Lesz olyan, aki hazamehet és a családjával tölti el a karácsonyt. Ugyanakkor vannak olyan is, akik itt maradnak és egymás között telik az ünnep. A karácsonyfát pénteken kezdik el feldíszíteni, és a közös karácsonyt is ekkor tartják meg. Nem készülnek rendhagyó ünnepségre, sokkal inkább családias légkört szeretnének teremteni. Az már most látható, gazdag lesz a karácsonyuk. A hétvégén megtartott borárverés bevételét a négy csoport között osztják el. Emellett több cég is visszajelzett, hogy élelmiszer-, illetve ruhafelajánlásokkal teszik meghittebbé a karácsonyt. Köszönet érte – mondják a lakóotthon munkatársai.

Kisbéri Ferencné szakmai vezető lapunknak elmondta, minden gyermeknek van egy ausztriai patrónusa. Így a nagyobb ünnepekkor mindenki személyre szabott meglepetéscsomagot kap. A soproni Rotary Klub pedig hatvanezer forinttal támogatta az intézményt. – Külön öröm számunka, hogy gyermekeink részt vehettek a parlament nagykarácsonyán. Saját készítésű díszeket vittek magukkal, és az országgyűlésben színes programokban vehettek részt – zárta a vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem terveznek jelentős adóemelést

A vidéki településeken az önkormányzatok hatáskörébe tartozó adók a következő évben nem emelkednek… Tovább olvasom