Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Készül az Egerek és emberek

Pataki András rendező irányításával megkezdődtek az Egerek és emberek elemző próbái a Soproni Petőfi Színházban. Az évad nyitó előadása október 6-án lesz. John Steinbeck művét Fazekas István fordította és írta színpadra.
Pataki András nem először rendezi Steinbeck művét, a Forrás Színházzal 2001-ben már színpadra vitte a darabot, ám a soproni előadás teljesen más lesz, mint az akkori produkció. Főként azért is, mert a világ azóta még nagyobbat fordult körülöttünk és az emberi kapcsolatok, a barátságok talán soha nem váltak olyan fontossá, mint ma.

Pataki András rendező irányításával megkezdődtek az új évad első premierjének próbái. Fotó: Petőfi Színház
Pataki András rendező irányításával megkezdődtek az új évad első premierjének próbái. Fotó: Petőfi Színház

– Az író alapműve a barátság, a kiszolgáltatottság és a jövő-ábránd kisregénye – mondta Pataki András, aki szerint ezek a tematikus motívumok, s a rajtuk keresztül megjelenő emberi értékek, mint a szeretetvágy, az önzetlenség, a szolidaritás, egymás megértésének képessége, illetve az utánuk való vágy teszik ma is égetően fontossá és aktuálissá a történetet. Mert ebből korunkban is egyre kevesebb van. – Előadásunkban azt a kérdést feszegetjük, amelyet szeretnénk, ha a néző is feltenne magának: hány őszinte barát vesz körül bennünket? Milyen az esélyünk, kilépve a napi rutinból, a modern munkamegosztáson alapuló rabszolgalét kereteiből, hogy többszörös elszigeteltségünket tartalmas emberi kapcsolatokra váltsuk? – hangsúlyozta a rendező, aki bízik abban, az előadás után a közönség is velük együtt gondolkodik majd el ezeken a kérdéseken.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni lőtéri gyilkosság: csak egy gyilkos lehetett

A ballisztikai vizsgálat szerint csak egy személy lehetett a tavasszal történt soproni lőtéri kettős gyilkosság elkövetője. Tovább olvasom