Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Készül a rendezési terv

Répcevis - Készül Répcevis rendezési terve. Az elképzelések szerint az önkormányzat új építési telkeket mérhet ki. A jelenlegi orvosi rendelő épületét és a hozzá kapcsolódó területet pedig hasznosítani szeretnék. Répcevist a 2006-os önkormányzati választások után új polgármester és képviselő-testület irányítja. A régiek közül senki sem maradt. Mindez azonban nem jelentette, jelenti azt, hogy az új vezetésnek ne lennének használható tervei.
Az egyesítés nyolcvanadik évfordulóját ünneplik Répcevisen
Készül a rendezési terv

– Folytattuk az elődeink által megkezdett utat – mondja Kovács István polgármester, aki két korábbi ciklusban alpolgármester is volt. – A legfontosabb feladatunk, hogy elkészíttessük a település rendezési tervét. Az anyag még nem állt össze teljesen, de a koncepció nagy vonalakban már láthatók. Eszerint az önkormányzat építési telkeket alakíttat ki. Számítunk arra, hogy a Zsirán elindult fejlesztések – például a golfpálya – településünknek is előnyös lesz.

Kis községünk megőrizte az igazi falusias, nyugodt jelleget.

– Ez is indokolja, hogy a helyi fiataloknak és akiknek vonzó ez a környezet, letelepedési lehetőséget biztosítsunk. Sajnos falunk lélekszáma fogy, tennünk kell azért, hogy ez a tendencia megforduljon.
A képviselő-testület első intézkedése fájdalmas volt. Be kellett zárni az általános iskolát, ahol már csak alsó tagozat működött. Mint Kovács István elmondta, az idei tanév jelentős anyagi kiegészítéssel még vállalható lett volna, de ősztől elkerülhetetlen volt a megszüntetés.

Az óvoda, amely a zsirai tagintézménye, továbbra is a településen működik.

– A takarékosság elvét követve szeretnénk még idén az orvosi rendelőt a megszűnt iskola épületébe átköltöztetni – avatott be a tervekbe a polgármester. – Így egy helyen működne a polgármesteri hivatal, valamint az orvosi ellátás, s nem kevés költséget takaríthatunk meg ezáltal. Amint megvalósul az áttelepítés, egy közel kéthektáros területtel rendelkező épület válik forgalomképessé, hasznosíthatóvá.

A település idén szép évfordulót ünnepel. Nyolcvan évvel ezelőtt egyesítették Nemes- és Káptalanvist, így jött létre Répcevis. A helyi Pákác Menti Faluszépítő Egyesület egy emlékkeresztet, az önkormányzat pedig az összefogás jelképét szeretné elkészíttetni a jeles alkalomra.

– Évente kétszer rendezünk faluszépítő, falutakarító akciókat – folytatta a falu első embere. – Legutóbb egy önkormányzati fás, bokros területet tettünk rendbe. Itt piknikező helyet vagy befektető részvételével a technikai sportolásra is alkalmas pályát lehet kialakítani.

Nagy reményünk a tervezett kerékpárút megépítése. Községünk is részt vesz a pályázaton, sikeres elbírálás esetén biztonságos, szép természeti környezetben futó úton kerekezhetünk át a szomszédos településre.

Olvasóink írták

  • 1. Kiss István 2008. március 06. 14:24
    „A tervek és elképzelések nagyon jók, de vajon az új testület segít e az új polgármesternek vagy csak bírálják, testületi ülésre is el kellene néha egyes képviselőnek (igazgató úrnak) is menni nemcsak bírálni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Nem vagy távolmaradás

Sopron - Nem szavazatra vagy a voksolástól való távolmaradásra buzdít az MSZP soproni szervezete… Tovább olvasom