Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Keszthelyről jött az ügyeletes orvos Pinnyére

Keszthelyről ment a kihívott ügyeletes orvos a pinnyei beteghez – értesült a Kisalföld. A hírről kiderült, igaz, mert a beosztott orvos nem vette át a munkát, másnak kellett beugrania helyére.
Pinnyén ünnepnapon kellett ügyeletes orvost hívni egy idős, lázas asszonyhoz. A család legnagyobb megdöbbenésére a másfél óra múlva betoppanó doktor közölte, azért érkezett ilyen későn, mert Keszthelyről kellett jönnie. A néni szerencsére jól van, az orvosi ellátással maximálisan elégedett, a hozzátartozók viszont érthetetlennek tartják a történteket.

A vidéki ügyeleti ellátás 26 település betegeit látja el, a társulásban Pereszteg önkormányzata vállalta a gesztor szerepét. Zambó Mátyásné jegyző azonban tudatta szerkesztőségünkkel, hogy az önkormányzat csak a pénzügyi lebonyolítást végzi. Az orvosok vállalkozókként látják el a feladatot, s eddig semmilyen probléma nem merült fel. A huszonhat település ügyeleti ellátásának szakmai felügyeletét 1996 óta dr. Éger István látja el (aki nem mellesleg a Magyar Orvosi Kamara elnöke).

Érdeklődésünkre készségesen utánajárt az esetnek, s a következőkről tájékoztatta lapunkat: azon a napon a beosztott orvos nem vette fel a munkát, hogy miért, és okkal tette-e, azt vizsgálat fogja kideríteni. Az ügyeletes nővér azonnal a helyettesítés megszervezésébe fogott, s egy olyan orvost sikerült elérnie, aki előző nap Keszthelyen vállalt ügyeletet. Az orvos éppen úton volt Sopron felé, amikor először a helyettesítésre való felkérésről, majd a pinnyei betegről szóló riasztásról telefonon értesült. Való igaz tehát, hogy Keszthelyről ment Pinnyére, de már mint a soproni ügyelet vidéki betegeket ellátó orvosa. Éger doktor szerint egyébként az értesítés és az orvos megérkezése között eltelt másfél óra nem rendhagyó, influenzás időszakban ennek akár a duplája is lehet. Ez könnyen belátható, ha végiggondoljuk, 26 település mekkora távolságokat jelent és egy-egy páciensnél nem csak néhány percet kell időznie az orvosnak...

Olvasóink írták

 • 5. stb 2008. március 23. 13:45
  „Szia csabazs.
  Igen van praxisa csak nagyon ritkán látjuk hálisten.mert fájdalom csillapitó és pihenés ettöl gyogyul a parasz mifelénk szerinte,de a hála pénzt elvárja.”
 • 4. csabazs 2008. március 23. 03:47
  „Szerintetek Éger praktizál is? Mert ha igen, akkor az Isten mentse a beteget!!!
  Szövegelni azt tud, de szervezni nem!!!

  Viszont az ügyeletes orvos előtt le a kalappal!”
 • 3. Nagy Árpád 2008. március 21. 21:29
  „Éger úr majd magas beosztást kap szolgálataiért. Kéretik szebben beszélni vele. A nemzet orvosa maga mellé fogja emelni az államtitkári poszt az övé leend ám!”
 • 2. Didi 2008. március 21. 20:02
  „Éger ur, ez nem baj? Ezt ön szervezi ugye! És ha a beteg addig meghal?
  A kiemelt korházak nagy gondot jelentettek. Vegye tudomásul, egy gerinctelen féreg!!”
 • 1. á-kos 2008. március 21. 19:16
  „Ha nem lenne tragikomikus a téma,még nevetni is tudnék rajta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitorlással indul föld körüli útra az óceán-átevező

Rakonczai Gábor, aki társával, Pálos Andreával közösen evezte át az Atlanti-óceánt, újabb embert… Tovább olvasom