Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Készenléti rendőrök vigyázzák a GYSEV vonatait

A Készenléti Rendőrség is vigyázza a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalainkon közlekedő vonatokon a rendet.

Köszönhetően a magyar-osztrák vasúttársaság és a Készenléti Rendőrség között megkötött együttműködési megállapodásnak.


Hetente több alkalommal vigyázzák a GYSEV vonalain közlekedő vonatokon a rendet a Készenléti Rendőrség tagjai. Az egyenruhások jelenléte nemcsak az utasoknak, hanem a GYSEV-nek is biztonságot jelent. A Készenléti Rendőrség tagjai a GYSEV-el kötött megállapodásnak köszönhetően kiemelten figyelnek a Győr-Sopron, a Sopron-Szombathely és a Szombathely-Szentgotthárd vonalakon közlekedő vonatokra.A GYSEV vezérigazgatója, Dr. Székely Csaba, valamint Papp Károly rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka által aláírt egyezmény azt is lehetővé teszi, hogy a szervezet hivatásos tagjai a GYSEV vonatain díjmentesen utazva, jogsértő magatartás esetén bármikor szolgálatba állhatnak.

A rendőri jelenlét nagyban hozzájárul a GYSEV vonatain utazók biztonságérzetének növeléséhez. Az egyenruhás rendőrök már sokszor a megjelenésükkel távol tartják az utazóközönség értékeit eltulajdonítani kívánó személyeket. Szolgálatuk során fenntartják a rendet a pályaudvarokon, a kísért vonatokon, intézkedés alá vonják a jogsértést elkövetőket, és - akárcsak a magukat szükség esetén szolgálatba helyező civil kollégáik - segítséget nyújtanak a jegyvizsgálónak.


Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Goldmund 2009. november 12. 21:34
  „Lehet, hogy egyszerűen utánaszámoltak és kiderült, hogy olcsóbb megfizetni a rendőri biztosítást, mint a rongálásokat javítani. Nem is beszélve az emiatt elpártoló utasok miatt kiesett bevételről.
  Van egy olyan gyanúm, hogy aki nagyon ágál a rendőrök ellen, annak az nem tetszik, hogy nem randalírozhat kedvére a vonaton.”
 • 26. miracle 2009. november 12. 16:55
  „Zaraki_Kenpachi
  Már bringástól is kérdeztem (persze nem válaszolt) , hogy az mióta külföldi többségi tulajdon, ha a magyar államnak 66% tulajdonrésze van a GYSEV-ben...?”
 • 25. Zaraki_Kenpachi 2009. november 12. 05:18
  „A MÁV pl miért érdemelné meg? A MÁV, ha rendőri támogatást kap, akkor úgy kapjon, hogy gumibottal a Gaskó fejét verik <moderálva...> éppen. A GYSEV zömében külföldi tulajdon, és azért működik jobban, mint a konkurencia, mert itt azért még adnak a szabályokra. Igenis jó a rendőri készenlét, mert a C típusú emberi <moderálva> viselkedésre kényszeríti, továbbá a sok hőzőngő, sört vedelő barmot is féken tartja némileg és csökkenti a nem kívánatos személyek számát. Ha már a MÁV területein nem is mindig tud nyugodtan utazni az ember, legalább itt a GYSEV-nél legyen meg ez a kiváltságos jog.”
 • 24. miracle 2009. november 11. 20:22
  „janika
  A Zrt benne van a nevében, csak te ebből azt akartad levezetni, hogy "egy a sok cég közül", mivel nem tudod mit jelent a Zrt.
  Az, meg hogy civilben ingyenesen utaznak, nem azt jelenti, hogy egyébként az egész buli ingyenes. Hol látod te azt a cikkben, hogy a szolgálatban lévő rendőrök járőrözéséért nem fizet a GYSEV semmit? Éppen pl a díjmentes utazás is utal arra, hogy a GYSEV fizet érte, éppenséggel ezzel a kedvezménnyel is.
  Kidobólegény, meg rendező az nem rendőr.”
 • 23. janika 2009. november 11. 19:15
  „"A Készenléti Rendőrség is vigyázza a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalainkon közlekedő vonatokon a rendet".
  Így jön ide a "Zrt" Ez e cikk címe! Tehát, ha ez a szolgáltató kaphat ingyen rendőröket, akkor a focimeccsekre sem kellenek rendezők, a szórakozóhelyekre sem kellenek kidobó legények. Ők is igényelhetik a rendőröket amennyi csak kell nekik. Miattam meg, akár ki is hagyhatod az "e" betűt a gyenge erőtlen semmirevaló vacakból.”
 • 22. miracle 2009. november 11. 17:28
  „janika
  Hogy jön ide, hogy Zrt? Amúgy sem tudod, hogy mit jelent (nem a rövidítés, hanem a tartalma).
  Nincs itt semmilyen diszkrimináció, bárki megegyezhet a rendőrséggel, bár megjegyzem, hogy a GYSEV vonalain 0 db egyéb szolgáltató szolgáltat, úgyhogy nem tudom ezek közül melyik lett diszkriminálva...
  A menetjegy árát a KHEM határozza meg (ha tudod egyáltalán mi az), a GYSEV-nek semmi köze hozzá, őneki azt kell alkalmaznia. Egyébként kiszámolhatod, ha nagyon ráérsz, hogy vajon mennyivel fogyhat több áram, és mennyivel kopoik jobban a sín, ha egy összesen több, mint 100 tonnás vonatra, felszáll még két 80 kg-os ember pluszban.
  Ja és a GYSEV-ben csak egy E van, bár lehet, hogy te másik cégről beszélsz.”
 • 21. janika 2009. november 11. 09:03
  „A "Zrt" egy zártkörű részvénytársaság! Aki jelenleg egyik szolgáltató a tömegközlekedésben ép úgy mint a többi!
  Szerintem az csak diszkrimináció, protekció, hogy pont a GYESEV kap egyedül rendőri védelmet! Persze az utasok érdekére hivatkozva? Mert ugye Ők is a adófizető polgárok!No és Ők mitől kiváltságosak? Talán benne van a menetjegy árában a rendőri védelem is? vagy ezek a derék rendőröknek röntgenszemük van és ránézésre megmondják, kiszúrják, hogy ki és kiből, lesz a bünöző? Igaz itt is lehetnek véletlenek!Vagy a "VAK TYÚK IS TALÁLHAT SZEMET" alapra is jár a rendőri szolgálat? Volt már ez így a dickokba, moziba és sok szórakozó helyen!”
 • 20. Goldmund 2009. november 11. 08:32
  „11. TancsKaszabell 2009.11.10. 09:02
  "A szükségességét számomra az október 22-én az utazásom során történtek is igazolták."

  Mi történt akkor?

  Egyébként én vasúton csak örülök a rendőröknek, pláne a késő esti vonatokon. Tisztességes embernek nyilván nincs tőlük félnivalója, csak annak, aki lopni, rabolni akar.”
 • 19. miracle 2009. november 10. 17:45
  „bringás
  Nagyobb hülyeséget nem is mondhattál volna, gratulálok. Szerintem nézz utána mégegyszer.
  Aztán várom, hogy leírd helyesen.

  janika
  "az adófizetők pénzén tartott rendőröknek az adófizetőket és hozzátartozóit kellene védeni nem"
  Miért szerinted a vonaton nem ők utaznak?”
 • 18. toretto99 2009. november 10. 17:04
  „Tök mind1 hogy a FIDESZ lesz kormányon tavasszal , de akkor vonjon vissza minden megszorító intézkedést a FIDESZ ahelyett hogy a bal oldalt támadná , helyette inkább közösen kellene fellépni a "válság" ellen ami elvileg nincs is csak mindenkinek a hatalom kell !!!!
  Ez az igazság sokan csak írnak de azt se tudják mi folyik az országunkban, párton belüli emberek csak bábúk máshonnan jönn az írányítás keletről ennyi legyen elég + hogy a fél országot eladtuk má nekik és most a betelepítésük folyik....
  Az utolsó amit elfognak "venni " az a rengeteg termál és gyógyvíz ami itt van országunk alatt.....amivel vezető nagyhatalom lehetnénk mivel a világ 65 % -nak a gyógy és termál viz készlete itt van országunk alatt amit a keleti ország is pontosan tud.......
  De erről mindenki hallgat bal és jobb oldal is .....
  A JOBBIK KEZDI EZEKET FELSZÍNRE HOZNI MÁRHA ENGEDNÉK, MERT NINCS SZÓLÁSZABADSÁGUNK SE SAJTÓ SZABADSÁGUNK MÁ!!! DE AZ UGYE NEM JÓ SE A BAL SE A JOBB OLDALNAK HA NYILVÁNOSÁGRA JÖNNE!!!
  Semmivel se lesz jobb ha a jobb oldal lesz hatalmon!!!!
  Jobbik Jobbik Jobbik ezt a pártot kellene támogatni mivel az országot képviseli és az emberek jogai mellett áll ki , amit más párt nem tesz meg mert magyargyülőlők!!!!
  DE SAJNOS MORVAI KRISZTINA NEM TUDJA A NÉP NÉLKÜL AZ ORSZÁGOT HELYREHOZNI.
  Ennyit erről aki kicsit átakar látni a pártuk mögé és a válság mögé annak figyelmébe ajánlom a youtube.com-on irja be : Drábik János és ott kattintson a magyarországgal kapcsolatos videokra....
  Nyíltan elmondja h nincs is válság és h kik tehetnek erről h itt tart az ország , de ha ezt megtudná minnél több ember akkor baj lenne .........
  Mert ugye a " szándékosan butító, tudatlan népet addig lehet vezetni amíg rá nem jönnek mi az igazság.
  VKINEK VMI HOZZÁLSZÓLÁSA LENNE IRJON DE CSAK AKKOR HA MEGNÉZTE A DRÁBIK VIDEOKAT !!!”
 • 17. janika 2009. november 10. 16:46
  „"miracle" Csak egy ma született bárány nem tudja,hogy az adófizetők pénzén tartott rendőröknek az adófizetőket és hozzátartozóit kellene védeni nem, pedig a pénzes zsákok kéjét kiszolgálni! Ők vegyék meg a bevételeikből a védelmüket!”
 • 16. jánosi 2009. november 10. 14:21
  „10.-nek
  Keveset ajánlottak fizetésül a " rettegők ", meg nem vagyok elég kopasz !
  Ha nem tudnád a tojás élelmiszer .............
  Ha nem tudnád kik a " rettegők " .............”
 • 15. 13.István 2009. november 10. 12:44
  „Már megint nem gondolkodtok előre !
  Mond nektek valamit : Migránsok ,tehát Albánok, Koszovóiak, Egyéb ARAB nációk ,meg olyanok fölfedése akiknek Nyugat Európába vízum szükséges . Ha már utaznak biztosan nem történik lopás, rablás a vonaton !
  Gondolkodjatok a lakásotokon a biztonsági zár nem a becsületesek ellen van fölszerelve, hanem azok ellen
  akik nem bevinni ,hanem kihozni szándékoznak !!
  Tehát a rendet szerető utasoknaknak semmi félnivalójuk nics, bárki is állja a büdzsét !”
 • 14. bringás 2009. november 10. 10:59
  „"miracle"
  A Gysev többségi tulajdonosa az osztrák állam.”
 • 13. mauz 2009. november 10. 10:06
  „Ha így lesz rend a vonatokon, akkor legyenek rendőrök. Semmi bajom velük, én nem követtem el semmi rosszat :D”
 • 12. MTT 2009. november 10. 10:04
  „Csetneky, -csatlakozom a hozzászóláshoz, TÉNYLEG, MI A FENÉNEK RENDŐR A VASÚTRA??? Unatkoznak a kalauzlányok?”
 • 11. TancsKaszabell 2009. november 10. 09:02
  „Hát nem egészen értem a fanyalgást,a politikai elemek is igen csak eltévedtek a témához képest.
  Szerintem az érdekeinket szolgálja ez a fokozott rendészeti felügyelet.A financiális kérdéseik minden
  bizonnyal rendezettek ! A szükségességét számomra az október 22-én az utazásom során történtek is igazolták.
  Szeretem a csendet és a nyugalmat ...és azt is ha a jegyvizsgáló tisztességesen végzi a feladatait.”
 • 10. vitriol2 2009. november 10. 05:56
  „"jánosi"(6) Te meg verbális tojásdobálásban vagy "jó", de talán az igazi tojás/molotovkoktél dobálok közt is megálltad a helyedet???”
 • 9. jánosi 2009. november 09. 22:27
  „janika <> logika”
 • 8. miracle 2009. november 09. 21:02
  „janika
  Nem erről van szó. Hanem arról, hogy az erre fordított pénzből végül is építhettek volna gyufaszálakból Eifel-tornyot, vehettek volna 100 DVD-visszatekerő gépet, vagy egyszerűen kiszórhatták volna a nyitott ablakon.
  De nem úgy volt az biztos, hogy: "november 1-től legyenek rendőrők. Oké, akkor janika adójából adok erre pluszpénzt"
  Apropó:
  1.az autópályának milyen saját "bevétele" van?
  2. Legalább magadnak ne mondj ellent: a GYSEV többségi tulajdonosa a magyar állam...most akkor ő fizeti? Vagy nem?”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütközött a busszal, majd elmenekült a Mercedes sofőrje

Fertőszentmiklóson ütközött egy Mercedes és a Kisalföld Volán egyik busza. A személyautó sofőrje az… Tovább olvasom