Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Készek a hulladékudvarok

November végén átadják a Pozsonyi úti és a Harkai úti hulladékudvarokat. Ezt követően ingyenesen rakható le itt a lakossági hulladék.

Sopronban két hulladékudvart is átadnak november végén, így megoldódik a probléma, hová vigyék a helyiek a fölöslegessé vált limlomjaikat, az elhasznált autógumikat, a kidobásra szánt bútorokat, elektronikai berendezéseiket, az építési törmelékeket, a papír- és műanyag-, továbbá veszélyes hulladékaikat.

Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke érdeklődésünkre közölte: a Pozsonyi úton a kőtörő telep mellett, illetve a Harkai úton az új komposztáló-, válogató- és átrakótelep közelében létesítendő hulladékudvarok kivitelezése elkészült. A műszaki átadást követően, november végén megnyitják azokat a lakosságnak.

A Harkai úti új hulladékudvarhoz bevezető út kivitelezési munkái e napokban is zajlanak. Fotó: Magasi Dávid.
A Harkai úti új hulladékudvarhoz bevezető út kivitelezési munkái e napokban is zajlanak. Fotó: Magasi Dávid.


Így a továbbiakban a háztartási mennyiségnek megfelelő lakossági limlomokat ingyenesen lehet majd lerakni.

A korábbi években a lakossági limlom elhelyezése egy köbméterig térítésmentes volt a Harkai úti szeméttelepen. A telep azonban július óta zárva tart.

Mint azt a Kisalföld 2014. augusztus 22-i számában „Nem fogad a szeméttelep" című cikkében megírta, a szeméttelep működési engedélye lejárt, ezért a lakossági hulladékot sem fogadhatta. Akkor az illetékesek azt mondták, egy hónap múlva megoldódik a probléma.

Az eredeti tervek szerint augusztus 31-ig a térségben mind a hat hulladékudvarnak el kellett volna készülnie. Ezek létesítése viszont az időjárási viszonyok, a nagy esőzések miatt csúszott. 
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véres-könnyes sztorik a rácsok mögött

Véres-könnyes sztorik egy fősmasszer naplójából címmel könyv születik a sopronkőhidai… Tovább olvasom