Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Késsel támadt egy sétáló nőre

Sopron zöldövezetében késsel támadt egy nőre az a húszéves fiatalember, akit pár nap múlva sikerült elfogni a rendőröknek.
– A Lövérek egyik erdei tornapályáját választotta egy harmincéves soproni nő, hogy egyedül sétáljon a reggeli órákban. Élvezte a friss levegőt, a madarak csicsergését, amikor egyszer csak megszólította egy látszólag céltalanul bóklászó fiatalember – mondta Lőrincz Zoltán őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője.

– A férfi, tőrrel a kezében, fenyegető fellépéssel arra szólította fel a nőt, hogy adja át értékeit. A hölgy szerencsére minden ilyen támadási eshetőségre felkészült: kikapta kabátja zsebéből paprikaszóró önvédelmi spray-jét, s szemközt fújta vele a fiatalembert. A rabló nem számított ilyen hatásos védekezésre, s „könnyeivel küszködve" búcsúzni kényszerült, elmenekült a helyszínről.

– A nő feljelentést tett az ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. Fantomrajz is készült az illetőről, ami alapján elkezdhettük a nyomozást – folytatta az őrnagy. – Néhány napra rá eredménnyel jártunk: a figyelőszolgálat tagjai ugyanazon az erdei tornapályán elkapták a gyanúsítottat. A tőrt is megtaláltuk nála. Nem kizárt, hogy elfogásával egy újabb rablást sikerült megakadályozni. Mint kiderült, a munka nélküli fiatalember ellen idén már indítottak büntetőeljárást vagyon elleni bűncselekmény miatt. Rablás bűntettéért most a bíróság ezúttal kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti. Gosztonyi M.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatosságot és színvonalat ígér a színidirektor

Sopronban a jelek szerint érzékenyen érintette a színházlátogatók egy részét a hír, hogy a színház új vezetése tíz színésztől, köztük a 15 éve a Petőfiben játszó Incze Józseftől vált meg. Levelek és sms-ek sora jelezte, a soproniak odafigyelnek a város kulturális életében bekövetkező változásokra, és szó szerint a szívükön viselik a színház és benne a színészek sorsát. Tovább olvasom