Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Késik az Aranytó-projekt

Sopron - Egyelőre késik a Sopron határában, a plázától észak-
nyugatra fekvő területen tervezett Aranytó-beruházás. A projekt képviselője ugyanakkor az amerikai pénzpiac élénkülésében bízik.

Mérsékelten ugyan, de optimista a Sopron Plazától északnyugatra tervezett több száz hektáros Aranytó-projekt (Sopron Golden Lake) képviselője. Fábiánkovits Ferenc, a Mestervonal kft. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta, a gazdasági világválság miatt lelassult a folyamat. Az amerikai befektetőcsoport pénzügyi lehetőségei nem olyan jók, mint egy évvel ezelőtt, bizakodásra ad azonban okot, hogy a hasonló jellegű amerikai komplexumukat sikeresen befejezték és átadták. A finanszírozás átütemezése ebben a helyzetben nem meglepő, újra kell építeni azokat a gazdasági lehetőségeket, amik a krízisben megroskadtak. Reméli, hogy a tőkepiac élénkülését követően a soproni projekt felgyorsul. Az amerikai banki tőke már megmozdult és a leállás utáni kitörés a legfrekventáltabb helyeken tervezett beruházásokat fogja előnyben részesíteni. Az Aranytó megítélése szerint ezek közé tartozik, hiszen közel van Ausztria és Szlovákia is, mind a schwechati, mind a pozsonyi repülőtérről könnyen megközelíthető.

Sopron északnyugati városrészében – a pláza és a Bécsbe vezető 84. számú főút közötti területre – álmodták meg a világszínvonalú szórakoztató és szabadidős központot.
Sopron északnyugati városrészében – a pláza és a Bécsbe vezető 84. számú főút közötti területre – álmodták meg a világszínvonalú szórakoztató és szabadidős központot.

Mint arról a Kisalföld korábban már beszámolt, az Aranytó komplexum középpontjában egy tó kialakítását tervezik. E köré egy 6 csillagos luxusszálloda és négy, 4–5 csillagos hotel, világszínvonalú szabadidős és szórakoztató központ épülne, bevásárlóközpontokkal, sportlétesítményekkel, konferencia- és rekreációs helyszínekkel, éttermekkel. A szolgáltatásokat az itt élők is igénybe vehetnék, hiszen ilyen színvonalú szabadidős létesítmények jelenleg nincsenek a környéken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranydiploma az utolsó évfolyamnak

Sopron - Ötven éve adták át Sopronban az utolsó bánya- és kohómérnöki oklevelet. Az évforduló… Tovább olvasom