Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Késhet a csatornázási program befejezése

Sopron - Kilencvenöt százalékos a Sopron régió csatornázási program készültsége. A december végi határidőre azonban várhatóan nem fejeződik be a kivitelezés.
A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program kivitelezője egyidejűleg dolgozik az Acélcápa névre keresztelt fúrófejjel, valamint az úgynevezett al- és felvízi csatornaépítési munkálatokkal. Az Acélcápa jelenleg a Major köz és a Torkos utca közötti utolsó szakaszt fúrja.

A gép eddig összesen mintegy 500 métert tett meg. Továbbra is dolgoznak az Ikva-hídon, itt november végére ígérik a befejezést. Megkezdődött a Torkos utcában, az Ikva soron és a Fűzfa soron is a munka. Emiatt teljes szélességében kétirányú lett a Patak utca, ahol a közlekedés fenntarthatósága érdekében ideiglenesen megtiltották a parkolást. A jelenlegi forgalmi rend várhatóan december elejéig lesz érvényben.

Még idén egy jelentősebb forgalomkorlátozás lesz a Híd utcában, ugyanis, ha az Ikva-hídon befejeződnek a munkálatok, oda vonulnak át a kivitelezők. Ott viszont félpályás útzár mellett dolgoznak majd.
– Az ISPA-program határideje 2007. december 31. – nyilatkozta a Kisalföldnek Vargáné Korompay Dóra projektmenedzser. – Bár kilencvenöt százalékban elkészült a kivitelező az összes munkával, vélhetően idén mégsem tudja teljes mértékben teljesíteni a kötelezettségeit. Műszakilag ugyan elkészült a Győri úton található korszerűsített szennyvíztisztító telep, de a próbaüzeme, ami jelenleg is tart, várhatóan 2008 tavaszán fejeződik be.

Tavasszal indul az ISPA Plusz
Az ISPA Plusz program újabb soproni utcákban teszi lehetővé a csatornarendszer kialakítását, bővítését 2008. április 30-i kivitelezési határidővel. Bővül a Híd utcai csatorna kapacitása, megtörténik egy műszakilag fontos bújtató átépítése a Győri úton az Ikva patak alatt, valamint megoldódik a Szent Mihály utcának és környékének, a Mikes Kelemen utcának, az Uszoda utcának és a Paur Iván utcának a csapadékvíz-elvezetése.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos történetek a határzár időszakából

Sopron - Még mindig sok titok övezi azokat az eseményeket, amelyek a nyugati határszakaszon… Tovább olvasom