Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Keresztszülőkre várnak az árvák

Csapod–Parajd - Egy csapodi kezdeményezés keretében az Erdélyben élő parajdi, illetve felsősófalvi árvák számára keresnek keresztszülőket. Emellett Böjte Csaba atya gondozottai számára továbbra is várják a felajánlásokat.
A csapodi Herczeg Zsuzsanna többször szervezett már gyűjtést Böjte atya gondozottai számára. Legutóbb három teherautóra való ruhaneműket, bútorokat és könyveket küldhettek ki az Erdélyben élő árvák számára. A mostani akcióban keresztszülőket keresnek a parajdi és a felsősófalvi gyermekek számára.

– Nem kell nagy dologra gondolni, a gyermekek annak is örülnek, ha a nagyobb ünnepeken kapnak egy képeslapot vagy egy kis ajándékot – fogalmazott Herczeg Zsuzsanna. - Azoknak, akik vállalják a keresztszülőséget, mindez csupán 1500 forintba kerül. Ezt a pénzt elküldjük az erdélyi alapítványnak és a gyerekek arra költik,
amire csak akarják.

– Vehetnek rajta fogkefét, de ha úgy gondolják, akár cukorkát is. A kapcsolatfelvétel után egy listáról lehet majd kiválasztani azt, akit örökbe szeretnének fogadni. Ezt követően a gyermekek válaszképeslapot küldenek, amelyben leírják a személyes adataikat, így az itteni szülők is megtudhatják, mikor van a születés-, illetve névnapjuk. A személyes találkozás elősegítése érdekében szeretnénk elérni, hogy a jövő nyáron Fertőszentmiklóson táborban fogadhassuk az árvákat – tette hozzá a szervező.

Herczeg Zsuzsanna elmondta még, a jövőbeli céljuk, hogy Fertőszentmiklós, valamint Sopron és környéke kiemelt támogatója, partnerközsége lehessen a Parajdon, illetve Felsősófalván működő árvaházaknak.


Várják a felajánlásokat

A keresztszülőséggel kapcsolatban bővebb információ a 30/423-9743-as telefonszámon kérhető. A pénzbeli felajánlásokat pedig a következő bankszámlaszámra várják: OTP, Nyugat-dunántúli Régió, 11773377-00316020.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kazánhiba miatt hideg volt a brennbergi iskolában

Brennbergbánya - Szokatlanul hideget észleltek a hét elején a brennbergbányai általános iskola… Tovább olvasom