Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Kerékpárúttal folytatódik a munka Nagycenken

Csapadékvíz-elvezető csatornával és ezáltal kiszélesedett úttesttel gyarapodott Nagycenk, ahol már az új kerékpárút beruházását készítik elő.


Minden nagyobb esőzéskor víz alá kerültek Nagycenken a Szent Imre utca házainak pincéi, mélygarázsai. Az elmúlt esztendők egyre sokasodó viharai lépésre késztették a községvezetést. Sikerrel pályáztak egy csapadékvíz-elvezetésre kiírt kormányzati alapra. Az elnyert 7 millió forint mellé közel 8 milliós önrészt biztosított az önkormányzat a beruházás megvalósításához.

– Nemcsak a csapadékvíz-elvezetést szabályoztuk az érintett településrészen. A munkálatok végén teljesen új aszfaltszőnyeggel borítottuk az utcát. Az úttest szélességét pedig 2,5 méterről négyméteresre bővítettük – közölte Ivánkovics Ottó polgármester.

Hozzátette: az utcában található az óvoda és a sportcsarnok, az ottani forgalom, a közlekedés biztonságosabbá vált. Ezzel együtt – a Fertő–Hanság Nemzeti Park gesztorságával – még az idén kerékpárút épül Nagycenken. A Szent Imre utca végétől a Széchenyi-kastély lovardájáig vezet majd az újonnan kiépítendő kerékpárút, háromszáznyolcvan méter hosszan. A belterület többi részén, a vasútállomás irányába kitáblázással lesz kerékpárút. Ezáltal Nagycenk hiánytalanul bekapcsolódhat a Fertő tavat körülölelő hálózatba, csatlakozva Hidegség és Fertőboz irányába is az ugyancsak most létesítendő bicikliutakhoz. A kivitelezés augusztus végére akár be is fejeződhet. A 16 millió forintba kerülő nagycenki projekt pályázati támogatása több mint 80 százalékos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlagi sas fészkel a nemzeti parkban

Sarród - Szakmai körökben szenzációként hatott, hogy parlagi sasok raktak fészket és már fiókát… Tovább olvasom