Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Kerékpárutat szeretnének Völcsejen

Völcsej - Kerékpárutat szeretnének Völcsejen, ugyanis a megnövekedett járműforgalom egyre nagyobb balesetveszélyt jelent. A településen emellett az orvosi rendelőt is felújítanák.
Szőke Attila azon polgármesterek egyike, akik 2006 októbere óta vezetik a települést. Völcsejen másfél évvel ezelőtt szavazategyenlőség miatt meg kellett ismételni a polgármester-választást. A másodszori voksoláson Szőke Attila kapta a legtöbb voksot.

Szőke Attila polgármester szerint kistelepülés lévén csak apró lépésekben gondolkodhatnak. Fotó: P. Horváth László

– Apró lépésekkel juthatunk előre, kistelepülés lévén nagyobb beruházásban ugyanis nem gondolkodhatunk – fogalmazott Szőke Attila. – Völcsejen közel négyszázan élnek, így az önkormányzat is kevés pénzből gazdálkodhat. Tavaly például megjelent egy pályázat, amelyből az orvosi rendelő felújítására lehetett volna forrást nyerni. Mi azonban nem jelentkeztünk, túl „nagy falat" lett volna nekünk, mert a minimálisan elnyerhető összeghez szükséges önrész magasabb lett volna, mint amennyibe a korszerűsítés valójában kerül.

A polgármester megemlítette, az elmúlt évben mintegy kettőmillió forintból folytatták a járdafelújításokat. Az elkezdett, de be nem fejezett felújítások közé tartozik a ravatalozó urnafalának kialakítása vagy a már említett orvosi rendelő.

– Bár az iskolások és az óvodások már Lövőre vagy Sopronhorpácsra járnak át, rendszeresen szervezünk gyerekprogramokat – folytatta Szőke Attila. – Mi is csatlakoztunk a tervezett regionális kerékpárút-hálózat programjához. A településen ugyanis állandó balesetveszélyt jelent a megnövekedett járműforgalom. A legfontosabb feladat az lenne, hogy legalább a községen belül elkészüljön a kerékpárút.

Egyelőre a tervezésre nyújtunk be pályázatot. Ezt követően ugyancsak támogatásból szeretnénk elkészíttetni az új utat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új magasfeszültségű hálózat épül

Sopron és környéke - A Győri úton mintegy háromszáz méter hosszan légvezetéket cserélnek… Tovább olvasom