Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kerékpárút Soprontól Kismartonig

Sopron - Immár hivatalosan is kerékpárút köti össze Sopront Kismartonnal (Eisenstadt). Megállás nélkül csak a schengeni csatlakozás után közlekedhetünk, de már most is a turizmus fellendülését várják az új úttól.
A Páneurópai Piknik-emlékpark mellett lévő határátlépőnél adták át vasárnap a Sopront Kismartonnal (Eisenstadt) összekötő kerékpárutat. Előzetesen mintegy négyszáz méter hosszú út készült el Tómalmon, valamint Sopronkőhidán tájékoztató táblákat helyeztek el. A településrész önkormányzatának elnöke, Simon István a Kisalföldnek elmondta, ezennel Sopron is csatlakozott a nagy nemzetközi kerékpárút-hálózathoz.
– A turizmus fellendülését várjuk a két ország kerékpárút-hálózatának összekapcsolásától – folytatta az elnök.

– Ezennel közvetlen összeköttetés alakult ki a tómalmi üdülőövezet, a Fertő tavi vízi telep, valamint a Hanság és a burgenlandi, szlovákiai és a németországi kerékpárutak között. A soproni térségbe ezeken az utakon keresztül még több külföldi turista érkezhet. Nem utolsósorban a környéken élő magyar és osztrák barátok, ismerősök kapcsolattartása is könnyebb lesz. Tudjuk persze, hogy ezt a lehetőséget meg kell ismertetni a kerékpárosokkal. Szükséges a megfelelő marketing, a promócióra külön forrást kell elkülönítenie a soproni önkormányzatnak. Az igazi fellendülést a schengeni övezethez való csatlakozásunk hozhatja meg, amikortól már szabadon átjárhatók lesznek a határok.

A kerékpárút átadásának fontosságát jelzi, hogy mind magyar, mind osztrák részről a megye, a város- és a tartományi vezetés magas szinten képviseltette magát. Az osztrák és a magyar kerékpárutat elválasztó szalagot Fodor Tamás soproni, valamint Andrea Fraunschiel kismartoni polgármester vágta át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorsjeggyel tízmilliót nyert Nagycenken

Nagycenk - A nagycenki postahivatalban adták el azt a Kedvenc sorsjegyet, amellyel egy szerencsés… Tovább olvasom