Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Kerékpárút lenne a megoldás

Fertőrákos - A Fertőrákos és Balf között, illetve a településen átvezetendő kerékpárút nemcsak az idegenforgalom további fejlődését eredményezné, hanem a balesetveszély is megszűnne. A tervek készen állnak.
– Évek óta gyarapszik a lakosság, immár 2288 lelket számlál Fertőrákos – mondta el a Kisalföldnek Palkovits János, a település polgármestere. – A falu adottságai következtében leginkább az idegenforgalom és a borászkodás nyújt megélhetést a helyieknek. A falun megy keresztül a Fertő tó egyetlen „kijárata", s a tó körüli kerékpárút is vonzerőt jelent. Ehhez kapcsolódóan azonban már évek óta nagy terveink vannak, s mindig reménykedünk, talán sikerül pályázati lehetőséget találnunk a megvalósításra. Ez lenne a Fertőrákos és Balf közötti, illetve a falu belterületén átvezetendő bicikliút, amelynek tervei már elkészültek. Célunk, hogy a Fertő tóra irányuló forgalom elkülönülhessen a járműforgalomtól, kiküszöbölve ezzel a balesetveszélyt. Az eddigi pályázatoknál kitételként szerepelt, hogy a bicikliút megépítése ne érintse az infrastruktúrát. Esetünkben azonban ez képtelenség. A témában többször is tárgyaltunk az illetékesekkel, s bízunk abban, végül is támogatásban részesítenek bennünket a több mint félmilliárd forintos projekt létrehozásában.

A fertőrákosi kőfejtő látnivalóit – köztük a Gabriella Habsburg alkotta Pán
A fertőrákosi kőfejtő látnivalóit – köztük a Gabriella Habsburg alkotta Pán

– Tavaly 1,2 millió forint volt a vendégéjszakák után beszedett idegenforgalmi adó, nagyszabású elképzeléseink megvalósítása további fellendülést eredményez a helyi turizmusban. Ebben olyan partnereink vannak, mint például Szerdahelyi Zoltán, aki Mithras- és barlangtúrákat szervez, ezzel együtt a kőfejtő látogatottsága is növekedett – tette hozzá a polgármester.

Olvasóink írták

 • 5. stef 2008. július 25. 08:56
  „Igazad van 4, én is ha tehetem a bicajúton megyek, de azért, ha mégis, a kormányt és a féket használd, ne a dudát. Köszi”
 • 4. bácsbokodembrió 2008. július 24. 15:59
  „A fertő parti kerékpárutakkal azért más gond is volt, az alapozás nem egészen a terv szerint készült, hanem egy kicsit kisebb vastagsági méretben, így aztán nem csodálható, hogy a nagy fák vastag gyökerei miatt marhazongora az út. Csak még annyit, hogyha autóval vagyok, nem mehetek rá a járdára, mert az jobb, ezért nem szeretem, ha ott az úttesten mennek a biciklisek”
 • 3. c1 2008. július 23. 18:44
  „2
  Ezt aláirom.
  Akkoriban gyorsan kellet csinálni, mivel a sógoroknál már ok volt. Nekünk nem számitott, hogy az "uton" a fák gyökerei nönek és az "ut"
  GÖRÖNGYÖS is lehet.!”
 • 2. istván51 2008. július 23. 11:23
  „egyetértek Ferivel, de olyan se legyen min Fertőboz és Hidegség között vagy Hidegség és F.homok közöt,mert aknek addig nemvolt prosztata gondja akkor annak lessz.”
 • 1. Feri 2008. július 23. 08:46
  „Reméljük nem olyan lesz, mint a Fertőrákos-Sopron közötti, aki azt kitalálta, az kerékpározzon végig rajta igazi verseny (keskeny kerekű, ugyanis a túrázók azt használják v. használnák) kerékpárral. Gondoljanak az ott élő idősebb emberekre is, akik csak kerékpárral tudnak közlekedni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente 1,5 milliárd hiába vár a nyertesére

Magyarország - Körülbelül másfél milliárd forint – évente ennyi pénzért nem jelentkeznek a… Tovább olvasom