Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Kerékpártúra a Lajtától a Muráig

Az ökoturizmus egyre nagyobb szerepet tölt be az osztrák-magyar határtérség idegenforgalmában. Júniusban egy határon átnyúló promóciós kerékpártúra hívja fel a figyelmet a térség természeti értékeire.

„PaNaTOUR – kerékpártúra a Lajtától a Muráig" elnevezéssel június 25-30 között Nyugat-Pannónia négy nemzeti- és tíz natúrparkjának felfedezésére nyílik lehetőség.

A hatnapos promóciós kerékpártúra a Fertő tótól indulva a magyar-horvát határon fekvő Kerkaszentkirályig vezet. A túra a PaNaNet projekt része, ami a Nyugat–Dunántúl és Burgenland védett természeti területeinek értékeire hívja fel a figyelmet.
Básthy Béla, a Magyar Natúrparkok Szövetségének elnöke a projektet bemutató tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, megkezdődött egy régóta kézenfekvő lehetőség kihasználása, az osztrák-magyar határtérség védett területeinek, nemzeti- és natúrparkjainak a hálózati együttműködése

. – Közép–Európában máshol ekkora kis területen nem található meg az élőhelyek, növény és állatvilág ilyen sokszínűsége, így a természeti látványosságok, kínálatok közös bemutatása és értékesítése jó lehetőséget kínál a vidéki térségek számára – fogalmazott.
– A promóciós túra azt jelenti, hogy a projekt partnerei, képviselői, újságírók, politikusok, tisztségviselők az állandó résztvevői, de az egyes részekhez, napi szakaszokhoz minden érdeklődő csatlakozhat, előzetes regisztrációt követően – mondta el kérdésünkre Vissi András szervező, ötletgazda.

A túra részletes programjairól és a regisztrációhoz szükséges tudnivalókról bővebben a pananet.eu oldalon tájékozódhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biczi: Kérdések, tények, a mellébeszélés helyett

A helyi szocialista megszólalásokra, a Fidesz részéről rendre személyeskedő, politikai frázisokat… Tovább olvasom