Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Kerékpárszerelő-szakmát szereztek a rabok

Sopronkőhida - Bicikliszerelést tanultak a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön fogvatartottjai. Tegnap az OKJ-s tanfolyam zárásaként elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot a rabok.

– Ötvennégyen jelentkeztek a kerékpár-szerelői tanfolyamra, mellyel OKJ-s bizonyítvány szerezhető – tájékoztatta a Kisalföldet Ábrahám Tibor százados, az intézmény oktatásért, szakképzésért felelős munkatársa. – Felmértük a régió munkaerő-piaci helyzetét, s úgy tűnt, hiányoznak a palettáról a kétkezi munkások. Abban bízunk, hogy ezzel a szakmával az elítéltek szabadulásuk után elhelyezkedhetnek, s becsületes családfenntartó válik belőlük.

– Jó ideje együttműködünk a Burgenlandi Felnőttképzési Intézettel és Faragó Dorottyával, a BFI soproni vezetőjével, hogy segíthessük a büntetésüket letöltők társadalomba való visszailleszkedését – tette hozzá dr. Gaál Zoltán őrnagy, a fogva tartási ügyek osztályának helyettes vezetője. – Az unió által támogatott, Lépj egyet előre! program része ez utóbbi kurzus is, mely nem csak szakmát ad. A rajta részt vevők egyszeri, 80 ezer forintos ösztöndíjban is részesülnek.

A rabok szívesen tanulnak, mert hasznos tevékenységgel könnyebben telik az idő. Emellett ők maguk is bíznak abban, hogy egy jó szakmával sikerül majd elhelyezkedniük szabadulásuk után. Fotó: Magasi
A rabok szívesen tanulnak, mert hasznos tevékenységgel könnyebben telik az idő. Emellett ők maguk is bíznak abban, hogy egy jó szakmával sikerül majd elhelyezkedniük szabadulásuk után. Fotó: Magasi


– Hasonló helyszínen még soha nem vizsgáztattam – osztotta meg élményét lapunkkal Galló György vizsgaelnök. – A körülmények ellenére elmondhatom, a vizsgázók felkészültsége és magatartása kifogástalan volt és meglepően jó eredmények születtek.

A Lépj egyet előre! programról

A projekt célja a felnőtt lakosság képzettségi színvonalának növelése. Ennek érdekében uniós támogatással országszerte olyan tanfolyamok indulnak, melyeken a hallgatók a korábbi képzettségükhöz képest egy szinttel magasabbra kerülhetnek. A tanfolyam a résztevők számára ingyenes, akik egyhavi minimálbér mértékéig támogatást is kapnak.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy-vállalkozások: gazdálkodás és értékőrzés

Burgenland - A napokban ünnepelte fennállásának tizenöt éves jubileumát a kismartoni (Eisenstadt)… Tovább olvasom