Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kerékpárral az Alpokalján - Vannak lehetőségek és kuriózumok

Némi képzavarral élve dübörög a kerékpáros-turizmus az Alpokalján. A települések infrastruktúrája egyre jobb, a vendégszeretet kiváló, a szolgáltatások száma nő.

– Divat, sport, életmód? Térségfejlesztési lehetőség? Csapatépítési eszköz? Turisztikai ágazat vagy egyszerűen egy közlekedési forma? Ez mind együtt és még sok minden más a kerékpározás – mondta Keszei Andrea, a Napnyugat Turisztikai Egyesület tagja és projektmenedzsere azon a zsirai sajtótájékoztatón, ami a térség kerékpáros-turizmusának legújabb fejlesztéseiről szólt.

Az Alpokalján minden a vendég rendelkezésére áll, hogy két keréken vagy gyalog felfedezze a környék érdekességeit.
Az Alpokalján minden a vendég rendelkezésére áll, hogy két keréken vagy gyalog felfedezze a környék érdekességeit.


Elhangzott, hogy az ágazat legintenzívebben fejlődő része a kerékpáros-turizmus, ami ma kifejezetten divatos, nem drága és nem igényel semmilyen extra ráfordítást. Az Alpokalja települései időben és jó irányba léptek, az egyesület életre hívásával, pályázatokkal egyre színvonalasabb útvonalakat és programokat kínálnak a vendégeknek.

– Megvalósult a nonprofit és profitorientált szféra összefogása – mondta erről a projektmenedzser.

– Az alapító önkormányzatokhoz újabbak csatlakoztak és vannak már szolgáltató tagjaink is – jelentette be a Napnyugat Turisztikai Egyesület elnöke, Fülöp Zoltán. Sopronkövesd polgármestereként belülről látja a folyamatokat és jól tudja: nemcsak a települések jó hírét viszik az elégedett turisták, s nem is csak a bevétel számít. A helyiek lokálpatriotizmusát is erősíti a sikeres vendéglátás.

– Vannak lehetőségeink, kuriózumaink, amit érdemes megmutatni. Sikerrel pályáztunk eddig pihenőhelyek kialakítására, információs táblákra, kiadványokra, térképekre, mobil WC-kre, működik a honlapunk is. Folytatnunk kell a beruházásokat – mondta Fülöp Zoltán. Ebben támaszkodnak a LEADER-egyesületre is, amelynek képviselője, Türkösi Anett tájékoztatójában kiemelte: a környék önkormányzatai és szolgáltatói jó és aktív partnerek, a kerékpárosprojektek számíthatnak a pályázati lehetőségekre.

Egy sikeres pályázat eredményeként bemutatták az Innovatív Platform Nonprofit Kft. Nyugatbringa névre keresztelt kerékpárközpontját is. A Zsirán létrehozott kerékpárkölcsönző harminc új biciklivel várja az Alpokaljára a kíváncsi turistákat. 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időszakosan lezárnák az utat Somfalvánál - fotók

Az ausztriai somfalviak komolyan készülnek arra, hogy időszakos korlátozást vezessenek be. Tovább olvasom