Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Kerékpárral a Fertő tó körül

A Fertő–Hanság Nemzeti Park és kilenc önkormányzat komplex ökoturisztikai fejlesztésének nyitórendezvényét tartották a sarródi Kócsagvárban. A majd négyszázmillió forintos beruházás keretében bicikliutak és pihenőparkok épülnek.

A nemzeti park támogatásával komplex térségi ökoturisztikai rendszer kiépítése kezdődött meg a Fertő-tájon és az Alpokalján. Ennek keretében hat kilométer kerékpárút épül, 18 kilométeren eligazító táblákat helyeznek ki, valamint nyolc helyszínen kerékpáros-pihenőparkot létesítenek. Fertőhomoknál egy új tanösvény, Hegykőn pedig természetvédelmi látványosságként vizesélőhely-rekonstrukcióval egybekötött szabadidőpark is létesül.

Sarród–Lászlómajorban a nemzeti park ökoturisztikai fejlesztésének részeként egy természetvédelmi bemutató majorság létesül, amely a kerékpáros és a lovas kocsis nemzeti parki programok egyik kiindulási pontja lesz. Készülnek térképes kiadványok és a turizmusban érdekelt szolgáltatók számára képzési programokat is terveznek.

Dr. Kárpáti László a nemzeti park és a települések közötti jó kapcsolat fontosságát hangsúlyozta.
Dr. Kárpáti László a nemzeti park és a települések közötti jó kapcsolat fontosságát hangsúlyozta.

A teljes beruházás 385 millió forintból valósul meg és jövő nyárra készül el.  
A projektben a nemzeti park mellett kilenc helyi önkormányzat – Sarród, Hegykő, Fertőhomok, Hidegség, Nagycenk, Harka, Ágfalva, Zsira, Répcevis – vesz részt. A programot Tóth Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője és dr. Kárpáti László, a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatója ünnepélyes keretek között indították útjára. Dr. Kárpáti László kiemelte a nemzeti park és a települések közötti jó kapcsolatot, amelyre a mostani fejlesztések is bizonyítékul szolgálnak.

A teljes beruházás 385 millió forintból valósul meg, amelyhez a Nyugat-dunántúli Operatív Programból 327 millió forintot igényelt a konzorcium. – A munkálatokkal előreláthatólag jövő nyáron végeznek, de az elkészült szakaszokat tavasztól folyamatosan átadják a turistáknak – tette hozzá portálunk kérdésére válaszolva Fersch Attila igazgatóhelyettes.

Olvasóink írták

 • 8. Father 2010. szeptember 08. 11:11
  „4. pistika 2010.09.03. 16:27
  Kezdhetnék a régi bicikliút felszedésével, újralapozásával és aszfaltozásával. Arra viszont ez nem lesz elég...

  Nem újraalapozni kellene, hanem alapozni!”
 • 7. Robogabe 2010. szeptember 06. 14:59
  „Végre!
  Nem olyan rég karikáztuk körbe párommal a tavat! Hát van némi különbség a szomszéd és a honi kerékpárút között. Ámbár a szomszéd oldalon is van különbség nyugati és keleti oldal között, de ne legyünk telhetetlenek. Ott legalább van kerékpárút. Nem is egy. Én beérném annyival, hogy ami nálunk van, legyen olyan minőségű, mint a szomszédnál (bár lehet, hogy ez csak vágy), illetve Balf és Fertőrákos között legyen kerékpárút! Szerintetek ez olyan nagy dolog?”
 • 6. ssmd 2010. szeptember 04. 13:28
  „A Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület kerékpáros választási programja:
  http://sopronivarosvedok.hu/programunk/javaslat-a-kerekparosokert.html”
 • 5. doktore 2010. szeptember 04. 08:46
  „Nagyon örülök a kezdeményezésnek! Bár ismerve a többi magyarországi szakasz állapotát, inkább a most divatos "kalandtúra" kategóriába esik...megfelelő marketingel eladható lenne így is... talán :)”
 • 4. pistika 2010. szeptember 03. 16:27
  „Kezdhetnék a régi bicikliút felszedésével, újralapozásával és aszfaltozásával. Arra viszont ez nem lesz elég...”
 • 3. gall 2010. szeptember 03. 12:36
  „nagy szégyen,hogy igy csinálták meg anno,ezt a kerékpár-utat.remélem előveszik azt a lúzer kivitelezőt.szégyen amit csinált,közben a pénzt is lenyúlták.mert ez nem munka volt,ezért nemszabadott volna fizetni,,,mki rajtunk röhög aki itt bicajozott,akár 1x is.”
 • 2. Secka 2010. szeptember 03. 12:00
  „A Balf és Sopron közötti szakaszt, ahol életveszélyes kerékpárral közlekedni vagy a Fertőrákos - Balf közötti szakaszt, ahol még autóval is életveszélyes közlekedni miért nem lehet végre megvalósítani???! Tudom pénz kérdése... de ez így nem állapot! Amúgy pont ez a szakasz hiányzik , hogy teljesen körbe érjen a Fertő part körüli kerékpárút.”
 • 1. ggg 2010. szeptember 03. 11:20
  „itt volt az ideje...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Startra készen a Jobbik˝

Sopron - A Jobbik csütörtöki rendezvényén elhangzott, sikeres volt az ajánlócédulák gyűjtése. Tovább olvasom