Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Kerékpáros baleset: Szemtanúkat keresnek

A Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya eljárást folytat közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint szeptember 11-én 9 óra 30 perc körül ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen rendszámú és típusú autójával a 84-es számú főútvonalon Sopronkövesd irányából Nagycenk felé haladva a 104-es kilométerszelvény közelében egy kerékpárost elütött. A sofőr nem tartott megfelelő oldaltávolságot, az autó menetszelétől a kerékpáros egyensúlyát vesztette és a vízelvezető árokba esett.

A baleset következtében a kétkerekű vezetője nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Az esettel kapcsolatban a rendőrség szemtanúk jelentkezését várja a 311-234-es, a 107-es vagy a 112-es telefonszámokon.

Olvasóink írták

 • 9. nattomi 2011. szeptember 17. 11:48
  „7. istván51 2011.09.16. 15:28 : A Fertő-menti kerékpárút esetében az lehetne egy áthidaló megoldás, hogy az általad említett kerékcsorbító szakaszokról le kellene venni a kerékpárút táblát és egyszerűen mezőgazdasági útnak nyilvánítani - így azok a kerékpárosok, akik itt érzik biztonságban magukat ezen mennének, akik viszont nem akarják összetörni a kerékpárjukat és képesek lendületes tempóban haladni szabályosan használhatnák a 8518-at. Megjegyzem, egy-két helyről hiányzik a kerékpárút tábla (pl. rögtön a Balf után kezdődő résznél nincs kirakva), így bizonyos szakaszai a "kerékpárútnak" jogilag jelenleg sem minősülnek kerékpárútnak... De itt ugye most a 84-es a téma, ahol a kerékpárosnak még csak alternatívája sem volt. Jobban mondva mehetne földutakon, de akkor meg azokat rendesen kellene tömöríteni, legalább olyan szinten, mint a Tómalomnál lévő murvás kerékpárutat.”
 • 8. józanparaszt 2011. szeptember 17. 10:19
  „mondja meg nekem valaki, miért rosszabb minöségüek az utak mint 1990-ben? az elörelépés -100!!
  hol van az a töméntelen lóvé, amit úthozzájárulás címén besarcoltak rajtunk???”
 • 7. istván51 2011. szeptember 16. 15:28
  „6, nattomi
  Én minden nap közlekedem bringával Sopron és Hegykő között.Akármilyen rossz az a kerékpár ut már alig várom hogy Balfra érjek.Olyan az autos morál.Nembaj hogy nem fér el két auto meg a bringás egy más melett.akkor is megy/legfeljebb a bringás bemegy az árokba,és a kaján mosoly az autovezető részéről.
  Streber!
  Én is csak azt tudnám ajánlani neked mit nattomi mondott annyiban pontositanék Sopronbol menet Hidegség előtt kb1km-és után kb 800m. <moderálva>”
 • 6. nattomi 2011. szeptember 16. 11:02
  „4. Zotya72 2011.09.16. 07:41: az, hogy a kerékpáros a belső forgalmi sávban közlekedett, lehet indokolt is, például ha ezt a balra kanyarodó sávba való besorolás céljából tette. Előretolt kerékpáros felállóhelyek létesítésével ilyen manőverre nem lenne szükség, szóval ez elsősorban nem a kerékpárosok, hanem a forgalmi létesítmények tervezőinek a hibája.
  5. streber 2011.09.16. 07:54: Javasolnám, hogy próbálj meg egyszer végigmenni a Fertő-menti kerékpárúton kerékpárral (lehetőleg országútival), talán jobban megérted majd, hogy miért nem használják sokan. Külön ajánlom a Fertőboz és Hidegség, illetve Hidegség és Fertőhomok közötti külterületi szakaszokat. A szó szoros értelmében "megrázó" élményben lesz részed. Ez az út kerékpáros rallyra esetleg jó, de mindennapos közlekedésre nem. És akkor itt most még nem is beszéltünk az infrastruktúra-tervezés, nyomvonalvezetés hibáiról vagy pl. arról, hogy Fertőboz külterületén a munkahelyemről nem tudok közvetlenül ráhajtani a kerékpárútra, csak miután megyek egy kicsit a normál úton, mert 3 méteres szakadék van az út és a kerékpárút között...”
 • 5. streber 2011. szeptember 16. 07:54
  „Sajnálom a kerékpárost, az autós egyértelműen hibázott. Előzésből, kikerülésből visszatérve -jobb esetben előtte is- szerintem mindenki tükörbe néz, szóval láthatta is az autós, hogy bajt okozott. Viszont arra azért kérném a bicikliseket, hogy ahol van kerékpárút ott használják!! Pl. Fertő-parti úton rendszeresen lassítják a forgalmat "profi" bringások, akiknek a kerékpárút... nem is tudom, talán ciki?”
 • 4. Zotya72 2011. szeptember 16. 07:41
  „Nem hibáztatnám mindjárt az autóst,lehet hogy valóban nem vette észre.Pont arra figyelt hogy a szembejövővel ne érintsék egymást.Én naponta többször megjárom a 84-est,és sok érdekes dolgot látok,láttam már forgalommal szembe közlekedő kerékpárost is,Cenk és Kövesd közt,vagy pl:Sopron Győri út-párhuzamos közlekedésre alkalmas szakaszán,kerékpáros a belső forgalmi sávban közlekedett.Lehet hogy mindkettő hibázott,ez majd talán kiderül.Egy biztos,a 84-es főút nem biztonságos egy kerékpáros számára.Én nem indulnék el rajt drótszamárral,inkább buszra ülnék.”
 • 3. Father 2011. szeptember 15. 16:21
  „1. orion1:
  A magyar főútvonalak szélének szélső 1 métere jórészben kerékpározhatatlan, a leállósáv néhol keskenyebb, mint 20 cm. Az, hogy egy főútvonal irányonként nem lehet szélesebb 4 méternél, talán még a magyar szabványban sincs rögzítve. Hol az ördögben tekerhetett volna, ha ott SINCS kerékpárút? Mellettem is ment el autó úgy, hogy közben szemből is jöttek, a tükör talán 5 - 10 centire volt a kormányomtól, bizony adrenalin-növelő hatása volt. Én megúsztam... Bele tud gondolni a másik (szintén közlekedő) oldaláról is a helyzetbe?”
 • 2. SzImike 2011. szeptember 15. 16:07
  „#1. orion1

  A biciklis nem tehet róla, ha csak 20-al tud tekerni. Arról sem tehet, hogy keskeny az út. Azt hiszem buta gondolat, hogy csak olyan jármű mehessen fő útvonalon, ami legalább 50 km/h-val tud közlekedni. Mondom ezt úgy is, mint autós és motoros. Egyszerű a dolog. Mindenkinek be kell tartani a szabályokat és akkor nem lesznek ilyen, vagy hasonló balesetek. Az autós mulasztott, mert elhajtott a helyszínről. Sajnos tapasztalva az úton közlekedők vezetési stílusát, nagy részük csak a gázpedált ismeri.”
 • 1. orion1 2011. szeptember 15. 10:40
  „Hümm. Akkor nem is ütötte el, csak a menetszéltől feldőlt a biciklis. Mivel az autós meg sincs (talán észre sem vette a balesetet), ezért csak a kerékpáros szemszögéből ismerjük az esetet. Szoktam figyelni a buszból, hogy mikor beérünk egy kerékpárost, és szemből jönnek, akkor ugye a busz nem tud előzni, mert 1 m a kerékpáros, 1 m az oldaltávolság, 2,5 m a busz, de a kerékpáros sokszor annyira cseszik a dolgokra, hogy még arra sem képes, hogy tekerje azt a biciklit, és ott tottyogunk mögötte 20-al. Kétkereküt csak nagymotort engednék ki főútvonalra, lakott területen (fő/főbb útvonalon) max kismotort, ha megy 50-el :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 30-án avatják Sütő András szobrát Sopronban

Szobrot állítanak Sütő András erdélyi írónak, az egyetemes magyar irodalom kiemelkedő… Tovább olvasom