Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kerékpáros-pihenő és sétaösvény épül

Épül-szépül Fertőszéplak: sikeres pályázatokból sétaösvényt és kerékpáros-pihenőt alakítanak ki. Felújították az ifjúsági klubot és a sportöltözőt is.

– Szinte naponta biciklizem át Fertődre – mondta Hérics Istvánné tősgyökeres fertőszéplaki lakos. – Nyáron sok turista kerekezik át a falunkon, jó lesz az a kerékpáros-pihenő egy kis szusszanásra. Nyaranta meglátogat az unokámat, ő is szeret biciklizni, biztosan örül majd.

Hérics Istvánné és Baloghné Eőry Terézia Kóbor Attila polgármesterrel beszélget. Mellettük Jónás József a kerékpáros-pihenőhely térkövezésén dolgozik. Fotó: G. M.
Hérics Istvánné és Baloghné Eőry Terézia Kóbor Attila polgármesterrel beszélget. Mellettük Jónás József a kerékpáros-pihenőhely térkövezésén dolgozik. Fotó: G. M.


– Mindezt abból az ötmillió forintból valósítjuk meg, amit a község LEADER-pályázaton nyert – vette át a szót Kóbor Attila, az 1300 lelket számláló falu polgármestere. – Fertőszéplak még sosem pályázott LEADER közösségi forrásokra. Örülünk a mostani sikernek, minden pályázati lehetőséggel élni szeretnénk, hogy szépüljön a település.

A százszázalékos támogatottságú projektből a tájház előtt sétaösvényt álmodtunk meg, valamint ivókutas kerékpáros-pihenőt, ami néhány héten belül elkészül. A környező településekre is gondolunk: az összegből Sarródon pihenőpadokat állítunk fel, Fertő- szentmiklóson pedig a Fertő menti kerékpárutakat bemutató információs táblát. Ugyanakkor az általuk elnyert pályázatokból is juttatnak majd Fertőszéplaknak.

A helyi sportkör is sikerrel pályázott a LEADER-programra. Az elnyert hatmillió forintból felújították az ifjúsági klub épületét, valamint a sportöltöző tetőszerkezetét. A művelődési házba oktatótábla került. Az együttműködés szellemében pedig húsz fertőszéplaki, húsz sarródi és negyven fertőszentmiklósi felső tagozatos diák számára elsősegélynyújtó tanfolyamot szerveznek, ami a jogosítvány megszerzésének egyik alapfeltétele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Később kezdődik a Rómeó és Júlia Sopronban

A délutáni és az esti előadás egy kicsit később kezdődik szombaton. Tovább olvasom