Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kérdőjelek a GySEV jövője körül

A GySEV Rt. felülvizsgálja a szervezet felépítését az irányítástól a létszámon át a sporttámogatásokig – jelentették be a részvénytársaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón. Sopronban ugyanakkor még nem tudják, hogy ez milyen változásokkal jár, illetve azzal jár-e egyáltalán.

Vezetőváltás után minden megtörténhet – szokták mondani. A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Rt.-nél is azt találgatják most, milyen változásokat von maga után dr. Berényi János elnök-vezérigazgató, majd elnök lemondása, s utódjának, Szabó Andrásnak az a bejelentése, hogy felülvizsgálják a cég szervezeti felépítését és kiadásait. Sopron különösen érintett a kérdésben, hiszen itt van a társaság igazgatósága, számos ingatlanjuk van a városban. A GySEV a főszponzora az ország egyik legjobb kosárlabdacsapatának, szállodájuk, sportpályájuk, egyesületük működik évtizedek óta Sopronban, ahol több száz embernek ad biztos munkát a vállalat.
Dr. Józan Tibor vasútigazgató arra a kérdésünkre, hogy a vezetőváltás von-e maga után Sopronban változásokat, egyértelmű nemmel felelt, később azonban hozzátette, hogy a társaság körül történtekből annyi a publikus, amennyi a sajtótájékoztatón elhangzott.
Azon a hétfői budapesti találkozón éppen a nagy nyilvánosság előtt hangzott el, hogy veszteséges a cég idegenforgalmi ágazata. Megkérdeztük erről Pratser Ferencet, az ágazat vezetőjét, a Hotel Sopron igazgatóját, aki elmondta, az üzletág nem veszteséges, de kétségtelen, vannak részei, melyek már nem működtethetők gazdaságosan. A Hotel Sopron húszéves fennállása alatt sohasem termelt veszteséget, az utazási iroda működését pedig idén januárban éppen azért függesztették fel, hogy megelőzzék a gondokat. A vendéglátóegységek, például az egykori restikből kialakított éttermek viszont nem mind működnek gazdaságosan.
A GySEV Rt. neve egybefonódott a soproni sporttal. Kosárlabda, tenisz, foci s az utánpótlás jövője – hogy csak a legfontosabbakat említsük – függ a cégtől. (A társaság új elnökétől sem áll távol a sport: Szabó András ugyanis a Magyar Torna Szövetség elnöke...) A GySEV – mint a Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója, Török Zoltán érdeklődésünkre elmondta – már nyáron drasztikusan csökkentette a kosárlabdacsapat támogatását. Ezt követően viszont dr. Fehérvári László vezérigazgatóval kétéves együttműködési megállapodást írtak alá, ezért Török Zoltán bízik abban, hogy szezon közben semmiképpen sem vizsgálják felül a szerződéseket. „Ám hogy a jövő mit hoz, azt én sem tudom" – tette hozzá az igazgató. Sokan vannak még így most a GySEV-nél.

Kapcsolódó cikkek >>
Marad-e Berényi?
Berényi János lemondott

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkednek a közüzemi díjak

Sopron közgyűlése jövő heti ülésén több közüzemi díj emeléséről is dönt. A szolgáltatók ajánlata… Tovább olvasom