Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Kérdéses a kastélyszálló sorsa

Továbbra is bizonytalan a nagycenki kastélyszálló sorsa. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) által még az elmúlt évben kiírt pályázat győztesével – Kellers Bier kft. – ugyanis nem kötötték meg a bérleti szerződést. A helyzetet bonyolítja, hogy a kft. „eltűnt”. A KVI új pályázat kiírását fontolgatja.
– Július elseje óta közvetlenül hozzánk tartozik a nagycenki kastélyszálló, amelynek fűtéskorszerűsítését éppen ma kezdik el – tudtuk meg Bvotyik Mihálytól, a vagyoni igazgatóság regionális igazgatóhelyettesétől. – A szállodát október közepére állítják át olajról gázfűtésre. A munkálatokkal párhuzamosan új, nyílt pályázatot írunk ki, hiszen most már adottak lesznek a feltételek a történelmi környezetben lévő patinás szálloda üzemeltetésére.

Az egykor Hunguest-érdekeltségű, de KVI-tulajdonban lévő nagycenki kastélyszálló legutóbbi bérlője ellen felszámolási eljárás indult.

A KVI nyílt pályázatot hirdetett, amelynek győztese a Kellers Bier Ipari és Kereskedelmi Kft. lett. Az idén januárra tervezett szerződéskötés azonban elmaradt.

Felszámolás indult

Schreiner Gábor, a KVI műemlékvédelmi főelőadója érdeklődésünkre elmondta, azért nem kötötték meg a szerződést, mert a szálloda berendezését szerették volna megvásárolni a korábbi bérlőtől és így átadni az újnak, de erre nem volt lehetőségük, mert felszámolási eljárás indult ellenük, ugyanis több cégnek is tartoztak és a bérleti díjat sem fizették. Közben változott a helyzet, mert a Kellers Bier kft.-vel gyakorlatilag megszakadt a kapcsolatuk. Korábban levelezés útján érintkeztek, postacímük pápai.

Hiába kerestük...

Pápán a megadott címen – Celli út 65. – nem találtuk meg az általunk keresett kft.-t, telefonszámuk sincs, legalábbis a tudakozó szerint. A több cégnek otthont adó épületben azonban megtudtuk, valóban oda érkeznek a Kellers Bier levelei, egy bizonyos Langer László jelentkezik értük, aki kapcsolatban áll a kft. ügyvezetőnőjével. Azonban nem Pápán, hanem egy közeli faluban, Németbányán élnek. Vezetékes számukat azonban hiába hívtuk többször is, senki sem jelentkezett a vonal végén.

Kevés a férőhely

A 19 szobás, 54 férőhelyes szállodát a főépülethez kapcsolódó úgynevezett Vörös-kastélyban alakították ki, még a nyolcvanas években. A szállodát azért volt nehéz gazdaságosan üzemeltetni, mert egyrészt drága volt a fűtése, másrészt pedig kevés a férőhelye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajnalka nem adja fel

Pákozdi Hajnalka (19 éves) a több ezer jelentkező közül bekerült a Megasztár száz kiválasztottja… Tovább olvasom