Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Kérdések a polgármesterhez

Több fontos téma teritékre került a soproni városházán megtartott közmeghallgatáson.
Körülbelül ötvenen vettek részt tegnap a soproni városházán megtartott közmeghallgatáson, ahol szóba került, hogy a jereváni Soproni Horváth József utca egy részében nincs közvilágítás. Hasonló gondokkal küszködnek az Aranyhegy-lakóparkban is, itt ráadásul nincs leaszfaltozva az út, miközben már kihelyezték a közlekedési táblákat. A Várkerület 85. szám alatti, műemléki védettségű ház homlokzatáról a közelmúltban leesett egy betondarab. A lakóközösségnek viszont nincs pénze a helyreállításra, így segítséget kértek a városvezetéstől. Szintén a város közreműködését kérte Kovács Józsefné, akinek Széchenyi téri önkormányzati lakására ráférne a felújítás.

A volt mentőállomásról

Metz Beatrix egyik kérdésében azt tudakolta Walter Dezső polgármestertől, hogy mi lesz a sorsa az Árpád utcai volt mentőállomás épületének, szerinte ide mély- és magas garázs is építhető. Válaszában a polgármester kiemelte: készültek, készülnek tervek az ingatlan hasznosításáról, azonban a mélygarázs olyan helyre építhető, amit könnyen meg lehet közelíteni. És ez nem az.

Közbeszerzés a kilátóra

Mi a terve a városnak a koronázódombi ingatlanával, mikor épül meg ott a kilátó? A Balfi utcában még nincs mindenhol csatorna, mikor érnek ide? – érdeklődött Horváth Adolf. Walter Dezső elmondta, a későbbiekben dől majd el, mire használják ezt a területet, vagy esetleg eladják. A kilátóra viszont közbeszerzési pályázatot írnak ki, így mindenképpen megépül. Valóban felfordulás van most a városban, de mindez 2006 végéig megszűnik, amikor is befejeződnek a csatornakorszerűsítési munkálatok.
Dr. Fenyvesi Ágota szerint tarthatatlan az Erzsébet utcában a járműforgalom. Megnőtt az itt vagy a környéken tanulók száma, és a kerékpárosok is sok esetben a járdán közlekednek.

Mélygarázsokra várva

A belváros járműforgalma csak akkor korlátozható, ha már elkészültek a mélygarázsok, lesz hol hagyni az autókat – válaszolta Walter Dezső, ez esetben akár kerékpárút is tervezhető a járda mellé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszok az Újteleki utcában

Két évig építették, közművesítették Sopronban az Újteleki utcát. Nincs lebetonozva, csak aszfaltozva, ezért 3,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben a szakaszon. A Selmeci utcai körforgalom-építés óta azonban nem csak az autósok, de a buszok is kénytelenek igénybe venni az Újteleki utcát, és félő, a sokáig készült egyenletes útszakasz ismét „megadja magát". Tovább olvasom