Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Képviselőből polgármester

Rádler István, Fertőendréd új polgármestere több mint félmillió forintot hozott a falunak azzal, hogy a korábbi polgármestertől eltérően nem főállásúként, hanem tiszteletdíjasként látja el posztját.
Rádler Istvánt gyakran megállítják az utcán, mint Szántó Ildikó is.
A közel 650 lakosú község, Fertőendréd templommal, nem sokkal odébb vendéglővel fogadja a Fertőd felől érkező látogatókat.

– Fertőendréd azon kevés községek közül való, ahol megfelelő számú jelölt hiányában képviselőt nem, csak polgármestert választottak – mondja Szántó Ildikó helyi vendéglátós. – Eredetileg hárman indultak a polgármesteri posztért, de a korábbi faluvezető nem sokkal a választások előtt visszalépett.

Rádler István győzelme nem tűnt váratlan eredménynek, hiszen faluszerte ismert volt szorgalma, a közösségért való tenni akarása. P 173 szavazatot, vetélytársa 113 voksot kapott.

– Tősgyökeres fertőendrédiként mindig is érdekelt a község sorsa – vallja Rádler István polgármester, aki az előző ciklusban képviselőként tevékenykedett a helybéliekért. – A falubeliek indíttatására jelöltettem magam, a választáson a jogosultak több mint ötven százaléka vett részt. Mivel önkormányzati képviselőket a falu – a nem kellő számú jelöltek miatt – csak tavasszal választ, a régi testülettel dolgozom tovább. Egyik legelső és legfontosabb teendőm a szennyvízhálózattal kapcsolatos, amely Fertőendréden nem készült el teljesen, noha a létesítésére megalakított, több községből álló társulás már fel is oszlott. Áttanulmányozom a papírokat, s ha kell, a kivitelezővel szemben peres eljárást indítunk. A községben az építőtelkek kialakítását is szorgalmazom, hogy a fiatalok letelepedését elősegíthessük – zárta polgármesteri bemutatkozását Rádler István, aki az előző polgármestertől eltérően nem főállásban, hanem vállalkozását megtartva tiszteletdíjasként látja el tisztét. A különbözetet – több mint félmillió forintot – Fertőendréd közműellátásának javítására fordítják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templomi gyűjtések

A karácsonyi ünnepek közeledtével a nagy történelmi egyházak Sopronban is gondot fordítanak a… Tovább olvasom