Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kender a padláson

Görbehalom - Lakossági bejelentésre a rendőrök elfogták Görbehalmon azt a 26 éves fiatalembert, aki indiai kendert termesztett egy ház padlásán.
Illegális kábítószer-alapanyag termesztésére vonatkozó állampolgári bejelentés nyomán szállt ki a rendőrség Görbehalomra. A hírek szerint az egyik családi ház padlásán indiai kendert termesztenek – nyilatkozta lapunknak Nagy Ernő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője.

– Az ellenőrzés során a ház mögött elhelyezkedő, emelt szintű melléképületben egy olyan speciálisan kialakított, mesterséges fényforrással, öntöző- és szellőztetőrendszerrel ellátott helyiséget találtunk, ahol háromszázöt tő, 70 és 120 centiméterközötti magasságú indiai kendert termesztettek. A helyiséget egy 26 éves görbehalmi fiatalember, illetve egy 33 éves soproni férfi közösen bérelte. Mindketten büntetett előéletűek, a soproninak már korábban is volt kábítószeres ügye.

A görbehalmi férfit őrizetbe vette a rendőrség, a sopronit keresik. A lefoglalt növényeket, azok kábítószertartalmát vegyész szakértők vizsgálják. Önmagában a növények száma márelegendő a „jelentős mennyiség" megállapításhoz, de a hatóanyag-tartalom vizsgálata mindenképpen szükséges a vádirat elkészítéséhez. A most elkövetett visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúsítottjai akár öt év börtönbüntetést is kaphatnak.

A Kisalföld információi szerint a 26 éves görbehalmi fiatalember nem más, mint annak a férfinak a fia, akit a rendőrség a tavalyi soproni kaszinórablás miatt vett őrizetbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igényes lakások épülhetnek jövőre

Sopron - Az Újteleki utca 34. és 36. szám alatti ingatlan sorsa jobbra fordul, beépítik az enyészeté lett egykori műemlék házak helyét. Augusztusban döntenek arról, nyolc- vagy háromlakásos épületet húzzanak fel a telkeken. Tovább olvasom