Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Kender a gaztengerben

Sopron - Nagy mennyiségű, bár rossz minőségű kábítószert talált a rendőrség egy iváni családi házban, majd a község határában is. A gondozott kenderültetvényt gaz takarta a kíváncsi tekintetek elől.
A rendőrség gyanúját kellett az iváni körzeti megbízottnak leellenőriznie, amikor vasárnap becsengetett a község egyik családi házába. Az ott tartózkodó három férfi sokáig nem is titkolhatta: kábítószert fogyasztottak. Ezek után már a bűnügyi szakszolgálat tartott házkutatást a házban, ahol 2200 gramm szárított, tört kendert találtak, valamint tizenöt tő szárított növényt.

A kihallgatások során a 20, 24, illetve 29 éves fiatalember elmondta, hogy a kendert Iván és Újkér határában szedték egy bekerített, de műveletlen területen. Meg is mutatták a nyomozóknak a gondozott ültetvényt, amit egyrészt a kerítés, másrészt a közel egyhektáros területen egyébként burjánzó gaz is takart az idegen tekintetek elől. A gyomok között eldugott „kiskertben" ott voltak a kerti szerszámok is. A rendőrség összesen 144 tő 1–2 méteres kendert foglalt le.

– Az előzetes szakvélemény szerint gyenge minőségű kábítószer-alapanyagról van szó – mondta el az ügy kapcsán Nagy Ernő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Mint megtudtuk, a kábítószer-fogyasztáson kapott fiatalemberek azt mondták, a kendert a terület osztrák bérlőjének tudta nélkül szedték. Ezt a szálat még vizsgálja a rendőrség.

Farkas András vizsgáló a rendőrség raktárában mutatta meg, mekkora mennyiségben találtak Ivánban kábítószer-alapanyagot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A versenyhivatalhoz fordulnak a gyógyszerészek

Sopron - A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulnak és aláírásgyűjtésbe kezdenek a soproni… Tovább olvasom