Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Keletről kerül az út

A közlekedési tárca tervei szerint idővel a 85-ös főútról Fertőd elkerülésével közelíthetjük meg a Fertőd – Pomogy (Pamhagen) határátkelőt.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Közútkezelő Kht. megrendelésére a napokban elkészült a 85-ös számú főút és a fertődi határátkelő közötti – Fertődöt elkerülő – főút tanulmányterve. A jóváhagyás előtt az érintett szakhatóságok, polgármesteri hivatalok, illetve a közmű-üzemeltetők tegnap egyeztető tárgyalást tartottak a fertődi polgármesteri hivatalban.
Wimmer József, a megyei közútkezelő kht. fejlesztési és építtetői osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, a szóba jöhető négy nyomvonal közül a Fertődöt keleti irányból elkerülőt támogatták a legtöbben. Felvetődött olyan – nem főút jellegű – út megvalósításának a szükségessége is, amely nyugatról vezetne a fertődi határra, elkerülvén több Fertő parti települést, ám erről csak a későbbiekben döntenek a szakemberek.
Az elkerülő főút létrehozása a közlekedési minisztérium 15 éves távlati tervei között szerepel, 2010-es indulással. A főosztályvezető ugyanakkor rámutatott: lehetséges, hogy hazánk EU-csatlakozását követően megnövekszik a fertődi átkelő jelentősége. Valószínű, hogy ebben az esetben a szakemberek újratárgyalják az időpontokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„Megnyitották” az Ilona-aknát

Vasárnap ismét megnyitották a határt az ausztriai Ritzing (Récény) és Brennbergbánya között, hogy… Tovább olvasom