Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kelet felé terjeszkedik Sopron

Sopron - A Győri úton tovább terjeszkedik kereskedelmi egységek létrehozásával a város, és a Pihenőkereszt térségében is új lakóépület felhúzását tervezik – derül ki a tervtanács elé kerülő írott elképzelésekből.
A Sopron építészeti arculatáért felelős Városi Tervtanács legközelebb szeptember elején ülésezik.

– A neves, közte Ybl-díjas építészekből álló testület a Győri út mentén létrehozandó új kereskedelmi egységek terveit is áttekinti. Az már bizonyosnak látszik, hogy a város keleti irányban tovább fog terjeszkedni – fogalmazott Kuslits Tibor főépítész, a tervtanács elnöke. – Egy építési engedélyezési tervdokumentáció szerint újabb, ezúttal 724 négyzetméteres alapterületű, kétszintes kereskedelmi létesítmény megvalósítása vár zöld jelzésre. Egyebek mellett egy olyan elképzelést is zsűrizünk, amely a város foghíjas részét tünteti el. A Pihenőkereszt térségéről van szó, amely tovább fejlődik az autószalon és a borház közötti terület beépítése révén. A leendő, belső udvart körülölelő épületben több mint negyven lakás valósul meg, ennek elvi építési engedélye kerül a tervtanács elé.

Kuslits Tibor főépítész szólt a tervtanács legutóbbi ülésén történtekről is.

Az István bíró utcai, egykori önkormányzati villaépület sorsa is megoldódik. A korábban óvodának, majd a Pro Kultúrának otthont adó, ma már civil tulajdonú tömb – a megfelelő átalakítások után – fogászati rendelőként hasznosul. Az Ógabona tér és a Hátulsó utca találkozásánál lévő egyszintes épület átalakítására is megszülettek a vázlattervek. Bár ezek még további finomításokra szorulnak, az új tömb alapvetően bankfióknak készül.


Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélyben turnézik Sopron Város Fúvószenekara

Sopron– Erdélybe, a Sepsiszentgyörgy melletti Rétyre utazik ma a fúvószenekar – mondta… Tovább olvasom