Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Kékfrankosok éjszakája Sopronban! - fotógaléria

Sopron - A Soproni Ünnepi Hetek keretében az elmúlt hétvégén tartották meg a Fő téren a népzenei találkozót. A fesztivállal párhuzamosan zajlottak a Kékfrankosok Éjszakájának eseményei.


Bár Szent Iván napja múlt hét szerdán volt, Sopronban szombaton éjszaka tartották meg a Kékfrankosok Éjszakája keretében a Szent Iván-éji tűzugrást. Fiatalok és idősebbek veselkedtek neki, hogy nagy lendületet véve átugorják az izzó parazsat és megkísértsék a szerencsét. A hagyomány szerint az eladósorban lévő lányok ugrották át a hamvadó tüzet abban a reményben, hogy egy éven belül férjhez mennek. Hitték, hogy ezután szerelmük tartós, közös életük pedig hosszú és termékeny lesz. Az esti programot a tűzzsonglőrök bemutatója tette még látványosabbá.

– A Fő téren az elmúlt hétvégén több mint tíz borosgazda kínálta borait. A következő nagyobb boros rendezvényünk a VOLT Fesztiválon lesz. A nyári programsorozatunk a szeptember eleji Szüreti Napokkal ér véget – közölte Riegler Zsolt, a szervező Bormarketing Kht. igazgatója.

A Kékfrankosok Éjszakájával egy időben tartották meg a vasárnapig tartó, háromnapos Szent Iván FolkFest népzenei találkozót. – A Fő téri fő helyszín mellett két pódiumszínpadon is fellépők szórakoztatták a kilátogatókat – mondta el Sipos Ferenc, a házigazda Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület vezetője. – A mostani rendezvény a tizenhét alkalommal megrendezett néptáncfesztivál folytatása. Idén azonban más művészeti ágak felé is nyitottunk. Így a folklór mellett többek között jazz- és világzenei előadók is szórakoztatták a közönséget. Továbbá volt vásári komédia is. A Pendelyes és a házigazda Sopron néptáncegyüttes, valamint Fajkusz Attila és zenekara mellett a meghívott kilenc tánccsoport és öt zenekar is fellépett a fesztiválon.

Nagy sikere volt a hétvégén a tűzugrásnak és zsonglőrbemutatónak, a néptánctalálkozó folytatásaként megrendezett FolkFest fesztiválnak, valamint a kézműves-kirakodóvásárnak is.

 
Kékfrankosok éjszakája Sopronban! Képek: Magasi Dávid.

Olvasóink írták

  • 2. setretmc 2009. június 30. 02:28
    „jaja!És jó dolog hogy minden évben megrendezik mert sokan ezért jönnek ide nyaralni csak könyörgöm vigyázzunk kicsit jobban a városra he!”
  • 1. beleptem 2009. június 29. 21:16
    „Jók ezek az életképek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásár Sopronban - sok-sok pillanatképpel!

Sopron - A Fő téren vásárt rendeztek az Ünnepi Hetek keretében. Az idei FolkFest alkalmából pedig a… Tovább olvasom