Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kékfrankosok Éjszakája - Szent Iván FolkFest: Táncos-boros vidámság négy napig Sopronban

Az év leghosszabb napjai zenés-boros-táncos vígsággal telnek Sopronban. Megrendezik a szerelmesek tűzugrását is.

Kékfrankosok Éjszakája – Szent Iván FolkFest elnevezéssel táncos mulatsággal ünneplik Sopronban – Szent Iván-éjhez kapcsolóan – csütörtöktől egészen vasárnapig az esztendő legrövidebb éjszakáit. Az e témában rendezett sajtótájékoztatón Simon István alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat támogatásával létrejövő rendezvénysorozat Sopron hírnevét öregbíti, egyszersmind a helyi lakosságnak és a város vendégeinek kellemes kikapcsolódást ígér.
Sipos Ferenc, a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület vezetője részletezte: a program csütörtökön este 6-kor az Erdészeti Múzeum tematikus – Szomjas György filmrendező alkotásaira válaszoló – grafikai plakátkiállítás megnyitójával kezdődik.

Pénteken a Fő téren 17.30-kor Sopron Város Fúvószenekara műsora indítja a programok sorát, majd este 6-kor a Liszt-központ elől a folkfest résztvevőinek hírverő műsorával felvonulás indul a Fő térre. A Strokes műsora után 19.30-kor lesz az ünnepi megnyitó. Táncegyüttesek, zenekarok szórakoztatják a közönséget a késő esti órákig. Ezzel párhuzamosan az Erdészeti Múzeum pódiumszínpadán 17.30-kor a Líceum diákzenekarai mutatkoznak be, este 9-kor pedig filmvetítés lesz (Szomjas György: Talpuk alatt fütyül a szél).

Szombaton délelőtt 11-től gyermeknéptánc-fesztivált rendeznek a Fő téren, a FolkFest Néptáncgála – hazai és külföldi együttesek részvételével – 16.30-kor kezdődik. Lesz öröm- és autentikus cigányzene, éjfélkor pedig tűzugrás. Az Erdészeti Múzeum ˝zöldudvarán˝ gyerekprogramok várják a családokat 10–12.30-ig, valamint 17–19 óráig. A múzeum pódiumszínpadán 11-től egészen késő estig táncos-zenés-filmes programok szórakoztatják a közönséget.

Vasárnap a Fő téren 11-kor folytatódik a néptáncfesztivál; délután tamburazenekar, néptáncgála, Boka Színház és este fél 8-kor a Club 7 zenekar fellépése ígér kellemes órákat. Az Erdészeti Múzeum zöldudvarán délelőtt gyerekműsor lesz, a múzeum pódiumszínpadán 10.30-tól rendeznek színes, szórakoztató programokat.

Rigler Zsolt, a Bormarketing-műhely ügyvezetője hozzátette: a Kékfrankosok Éjszakája – Szent Iván-éji FolkFest négy napja során tizenhárom pincészet kínálja legjobb borait a Fő téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolás: több lehet a fizetős zóna Sopronban

A Szent Mihály utcában az indokolatlanul ott várakozó autók jelentős száma miatt a lakók nem tudnak… Tovább olvasom