Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kékfrankos Nyár három hónapon át

Sopronban az Új utca 4. szám épület pincehelyiséget a tulajdonosi bizottság döntése alapján Pro Kultúra Sopron Kht. kapja meg üzemeltetésre

ó A borászattal kapcsolatos programok szeptember elejéig tartanak.
Miután a tulajdonosi bizottság egyhangúlag megszavazta, így biztossá vált, hogy az Új utcában lévő Regionális Marketing Igazgatóság épülete alatti pincét a Pro Sopron Kultúra Kht. üzemelteteti. Teljes turisztikai „csomagot" állítottak össze, hogy a városba látogatók kellmesen érzezék magukat.

– A nyolcvan négyzetméteres pincehelyiség a felújítás után már alkalmas lesz borászati bemutatókra, a borral kapcsolatos rendezvények megtartására – mondta el érdeklődésünkre Almássy László, a Pro Kultúra Sopron Kht. idegenforgalmi igazgatója. – A választás már csak azért is szerencsés, mert a Fő tér közelében akár negyvenöt turista is ismerkedhet majd a soproni kékfrankossal, és a tűző nap elől egy kellemesen hűvös pincébe „menekülhetnek".

A belvárosban egyébként sok a látnivaló és a múzeum, ezek mellett jól megfér a Sopronra jellemző borok bemutatása, felszolgálása is. A térre kilátogatók így nemcsak kulturális, hanem kulináris élvezetekkel is gazdagodhatnak.
„Úgy tervezzük, a május végi soproni borünneptől egészen szeptember elejéig, a szüreti fesztiválig fogadhatja majd a vendégeket."

Almássy László

A programok színvonalára garanciát jelent a Bormarketing Műhely Kht. szakmai tapasztalata. A Kékfrankos Nyár rendezvénysorozatának zenés, bordalos hétvégi estéire nemcsak a turistákat várjuk.
Az igazgató hozzátette, a bormutatókat, borkóstolókat a város neves borászai tartják majd, akik újabb bemutatkozási lehetőséget kapnak ezáltal. Mivel „Sopron a kékfrankos fővárosa" cím büszke birtokosa, így különösen fontos lenne, ha a helyi gazdák nedűit kóstolgatnák majd a városba érkező látogatók és a soproniak egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekotthonok alapítója

Böjte Csaba ferences atya egy évtizede fogadta be az első árvákat a dévai kolostorba, ahol azóta több száz nyomorból kiemelt gyermek lelt menedékre. Gyermekmentő missziója segítségével mára nyolc gyermekvédelmi központban ötszáz gyermek talált otthonra. Nemrég újabb két központ építése is elindulhatott – meséli az atya a dévai lányok gyűrűjében. Tovább olvasom