Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Kékfrankos IC két főváros között

Budapestet és a kékfrankos fővárosát, Sopront immár a Kékfrankos InterCity vonatpár is összeköti.
Magyarország fővárosát, Budapestet és a kékfrankos fővárosát, Sopront immár a Kékfrankos InterCity vonatpár is összeköti. Az erről szóló megállapodást tegnap írta alá dr. Józan Tibor, a GYSEV vezérigazgató-helyettese, Molnár Tibor, a hegyközségek tanácsának elnöke és Tama István, a Magyar Turizmus Rt. nyugat-dunántúli marketingigazgatója.
Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, egymásra talált a minőségi utazás és a minőségi bor. Ennek az ad különös jelentőséget, hogy az idei esztendő Magyarországon a bor és a gasztronómia jegyében a nagy ízutazás éve. Sopron pedig híres vendéglátásáról, kitűnő borai-

ról, ételeiről. Nyugat-Dunántúlon három kiemelt rendezvény lesz: a Kékfrankos Nyár programsorozata, a nagykanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál, valamint az Prségi Nemzetközi Tökfesztivál. A Kékfrankos Nyár több mint ötven eseménnyel csalogatja majd a vendégeket, és ebben lehet partner a GYSEV, amely szintén elkötelezett a térség turizmusa iránt.

Tama István a jelenlévőknek bemutatta a Magyar Turizmus Rt. Kékfrankos Nyárra invitáló plakátját is, amelyen Napóleon „mutatja az utat", utalva arra a legendára, amely szerint a város vörösbora a francia császár pénzéről, a kék frankról kapta a nevét.

Józan Tibor elmondta, Franciaországban már volt arra példa, hogy vonatot neveztek el borról, de itthon még nem. Ezt az tette lehetővé, hogy egy biztosítótársasággal lejárt a névadó szerződésük. A Sopronból 18 óra 12 perckor, Budapestről pedig 19 óra 25 perckor induló IC kapta a Kékfrankos nevet. Molnár Tibor kiemelte, már van miért a Soproni borvidékre csalogatni a turistákat, hiszen a méltán híres kékfrankos mellett ropogós fehér- és aszú jellegű borokat is tudnak kínálni. A GYSEV gesztusa hozzájárulhat a borvidék és a kékfrankos ismertségének növeléséhez, de fordítva is igaz: a soproni borok kedvéért a jövőben egyre többen szállnak majd vonatra.

A tájékoztatót követően a pályaudvaron került sor a keresztelőre, amelyen Horváth Imre városplébános áldotta meg a vonatot, az utasokat pedig stílszerűen egy pohár kékfrankossal kínálták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhanyagolt Csatkai szülői háza

Ausztriában ma már kevés olyan elhanyagolt épület található, mint Darufalván dr. Csatkai Endre szülőháza. A földszintes ház láthatóan elhanyagolt, ablakai betörtek. Egy részében valamikor fodrászüzlet volt, de már azt is bezárták. Christian Iledits polgármester érdeklődésünkre elmondta, az épület magántulajdonban van, amelyet a helyi önkormányzat bérel. Tovább olvasom