Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Kegyeleti szoba a kórházban

A soproni Erzsébet-kórház nemrégiben átadott új patológiai osztályán gyászszoba áll a halottuktól elbúcsúzni kívánó személyek rendelkezésére. Sokan nem is tudják, hogy még a kórházban utolsó pillantást vethetnek halottjaikra.
(illusztráció)

Valószínűleg nem történt volna országos botrányt kiváltó atrocitás a gyöngyösi kórházban, ha az intézmény rendelkezett volna kegyeleti szobával, ahol a hozzátartozók – idegen tekintetektől elzárva – gyászolhatták volna elhunyt szerettüket.

– A soproni kórház régi patológiai osztályán nem voltak megfelelő feltételek ahhoz, hogy a gyászhelyiség gondolata egyáltalán megfogalmazódhasson – mondotta dr. Rohonyi Béla,osztályvezető főorvos.

– A patológia új helyének kialakításakor a tervezők azonban automatikusan figyelembe vették annak biztosítását, hogy a gyászolók idegen szemektől elzárt helyen, nyugodt körülmények között búcsúzhassanak el szeretteiktől. Egyelőre nem sokan igényelték a lehetőséget; talán nem is tudják az érintettek, hogy még a kórházban, égő gyertyák mellett utolsó pillantást vethetnek halottjaikra. A gyászszoba felszereltségét hamarosan stílszerű, kegyeleti elemekkel fogjuk bővíteni.

Az osztályvezető főorvos elmondta még: a kórház utókezelő osztályán humán feladatokat önként ellátó szeretetszolgálati munkatársak rendszeresen felkeresik a kegyeleti szobát, hogy imát mondjanak az elhunytakért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érte jelentős fagykár a borvidéket

Mínusz tizenhét fokot is mértek az elmúlt napokban Sopronban és környékén. A dermesztő hideg… Tovább olvasom