Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Kegyelemlövés után lehelte ki lelkét a kutya Harkán

Harka határában lőtték le azt a nagy testű kutyát, amely állítások szerint szelíd volt. A vadászok azonban azt mondják, az eb őzet hajtott, s a jogszabályok szerint cselekedtek.

– A villanypásztorral körülvett terület közelében vadászat zajlott – mesélte a Harka külterületén gazdálkodó Kirkovits Tímea.

– Kilovagoltam, s mivel nem láttam a szomszéd kutyáját, a keresésére indultam. Meg is találtam az eb tetemét a villanypásztor közelében. Nagy méretű keverék kutyáról van szó, amely szelíd volt, mindenki kedvence. A vadászokkal is beszéltem, ők állították, a kutya üldözni kezdett egy őzet. Ekkor kapta az első lövést, s a telekhatáron a másodikat, ami végzett vele. Mindezen nagyon elcsodálkoztam, hiszen ez a kutya soha nem űzött vadat.

Vitassuk meg!
 
Önnek mi a véleménye az esetről? Vitassuk meg a Facebookon itt >>


Az érintett vadásztársaságnál megtudtuk, a vadászat az előírásoknak megfelelően zajlott le. Legalább húsz tanú van arra, hogy az a kutya őzet hajtott lakott területen kívül.

Ilyen esetekben – a jogszabály szerint – a vadásznak kötelessége lelőni az ebet. Először sörétes puskával vették célba, majd a haldokló kutya közelről kapott kegyelemlövést. A vadászok hangsúlyozták, bár sajnálják a kutyát, de az előírásoknak megfelelően jártak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Települések, amelyek saját kézbe veszik a szemétszállítást

Hét Sopron környéki és öt Vas megyei település saját maga oldja meg a szemétszállítást. Tovább olvasom