Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kedvence az Esernyős ház

Igazi lokálpatrióta dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz gyógyszerész. Az ódon hangulatot árasztó, római alapokra épült belváros számára szabadtéri múzeum.

A Sopront körülölelő hegyek, az ózonillatú erdők, a kulturális emlékek, a Fertő tó közül egyetlen kedvencet nehezen tud választani.

– Imádom Sopront, nem tudnék máshol élni sehol a világon. Egyetemi éveimet leszámítva mindig itt laktam. Noha jó volt belekóstolni a nyüzsgő fővárosi hétköznapokba, számomra egy pillanatig nem volt kétséges, hogy friss gyógyszerészi diplomámmal a kezemben a szülővárosomban vállalok munkát – árulta el portálunknak dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz.

A gyógyszerész büszkén szervez távol élő barátainknak, ismerőseinknek soproni programokat, szívesen kalauzolja a környező emlékhelyeken is őket. Jobb helyet álmodni sem tudna, minden számára fontos dolog karnyújtásnyira van csupán. Lehet kirándulni az erdőkben, biciklizni a falvakban vagy a Fertő tó körül. A Fertő–Hanság Nemzeti Park madár- és növényvilágát mindig lenyűgözve szemléli. Szereti, hogy fürdeni tavakban és modern uszodában is lehet.

Dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz
Dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz

– Nem csak a természeti vagy kulturális értékeket kedvelem, örömteli, hogy hangulatos éttermek tucatjai közül választhatunk. A poncichterek borpincéiben ugyancsak felejthetetlen estéket tölthet el az idelátogató, a nívós szállodák pedig megkönnyítik a dolgunkat, ha vendégeket várunk vagy tudományos konferenciát szervezünk. Szeretem az itt élő embereket is, az utcát, ahol lakom. Becsülöm azt, aki áldozatot tud hozni Sopronért, ha félre tudja tenni saját érdekeit az itt élő emberekért, a közösségért – folytatta.

Dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz kedvence az Esernyős ház. De szereti a szépen burkolt Új utcát, sőt, a sok vitát megélt Petőfi teret is. Boldogan tekint a virágos ablakokra, parkokra, kertekre.

A Bástya utca végén áll dr. Gangl Teréz kedvence. A kis lak különlegességét a zsindelyes, kupolás tetején lévő úgynevezett kínai kalap adja. A vasernyőt csengők díszítik. Fotó: Magasi
A Bástya utca végén áll dr. Gangl Teréz kedvence. A kis lak különlegességét a zsindelyes, kupolás tetején lévő úgynevezett kínai kalap adja. A vasernyőt csengők díszítik. Fotó: Magasi

– A nyugatról Sopronba érkezők szívét – nem csak az enyémet – az Esernyős ház látványa felderíti. Szeretném, ha a másik irányból jövők is látnának valami szépet. Ettől az ötlettől vezérelve a Móricz Zsigmond utca, Magyar utca, Ötvös utca találkozásánál lévő kis tér rendezésére javaslatot is tettünk ismerőseimmel a polgármesteri hivatalban és a városszépítő egyesületnél. Javítaná az összképet, ha a városszerte szomorú képet mutató szétfagyott beton járdaszegélyeket időtálló természetes anyaggal sikerülne kiváltani. Ez a talán apróságnak tűnő változtatás biztosan hozzájárulna a jövőre esedékes nemzetközi megmérettetés sikeréhez a virágos városok versenyén.

Olvasóink írták

  • 2. Lézerman 2009. november 08. 20:57
    „Egyszer láttam, a helyi TV-ben beszélt,két mondat erejéig,kb kilencszer hangzott el,hogy őőőőőőőő,őőőőőőő.Gyógyszerész diplámával nincs valami nagy szókincse,persze lényeg,hogy megint szerepelhetett......”
  • 1. bogote 2009. november 06. 15:38
    „Ezeknek mindig szerepelni kell valahol? Tele van a hócipőm velük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városrészeket köt össze

A mintegy 2,5 kilométer hosszan kiépülő új kerékpárút a Fertő-tájat, valamint a soproni belvárost… Tovább olvasom