Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Kedvelt úti cél a vendéglátó Sopron

Az átlagos hétvégéhez képest legalább tíz százalékkal több vendég érkezik a soproni szállodákba a háromnapos ünnepre.


Háromnapos ünneppel kezdő- dik a május, s bár a meteorológia esővel fenyeget, ez az idelátogatók kedvét nem szegheti.

Sopron szereti magát vendéglátó városnak tudni és a turizmus belföldi sikerlistáin rendre jól is szerepel. Ezen a hosszú hétvégén is bebizonyosodik; igen, ha utazásról van szó, a magyar családok számára továbbra is közkedvelt úti cél a leghűségesebb város.

– Nyolcvanszázalékos telítettségünk lesz, az már biztos – mondja a Hotel Lövér igazgatója, Bartha György. Tapasztalata szerint az iskolai szünetek meghatározóak a családi utazásoknál, s ha a gyerekek felszabadulnak, útnak indulhat a család. Ezen a hétvégén csak a Lövérben legalább nyolcvan gyerek vendégeskedik.

Nyolcvan százalékban megtelnek a soproni szállodák a hétvégén. Fotó: Kisalföld-archívum
Nyolcvan százalékban megtelnek a soproni szállodák a hétvégén. Fotó: Kisalföld-archívumHasonló a helyzet a Hotel Fagusban. Hetvenöt-nyolcvan százalékos telítettség lesz és ide is főleg családosok érkeznek. Fönyedi András igazgató elmondta, egy átlagos hétvégén hetven százalékkal üzemelnek, a háromnapos hétvége 10–15 százalékkal emeli meg a forgalmat.

A város tavaszi programokkal is várja vendégeit, s persze elsősorban a soproniakat. Az önkormányzat majálist tart a Lövér kempingben Delhusa Gjonnal, Dolly Rollal és Nótár Maryvel, vidámparkkal és kirakodóvásárral. Hegykőn is készülnek a vendégekre, ott a Tücsök Zenekar, a Hajdú Klára Quartet, a Lamm David Trió lép fel többek között.

De aki csendesebben képzeli a pihenést, Sopronban és környékén akkor is jó helyen jár, hiszen ott van a parkerdő...

Népszerű

15 százalék - Egy átlagos hétvégéhez képest a háromnapos hétvége akár 15 százalékkal is megemeli a szálláshelyek forgalmát. A város tavaszi programokkal is várja vendégeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautók hajtottak az árokba a 85-ös főúton Pinnyénél

Két három és fél tonnás, szállítmány nélküli teherautó hajtott árokba a 85-ös főúton Pinnye… Tovább olvasom