Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Kedvelt a wellnessturizmus

A magyar ember immár „last minute” utazik, és ha teheti, külföldön tööbek közt Horvátországot választja.
A magyar ember immár „last minute" utazik, és ha teheti, külföldön Horvátországot, Tunéziát, Törökországot vagy a görög szigeteket keresi fel. Belföldön a wellnessutak népszerűek, és a városlátogatások helyett a tavak és az erdők keresettek. A döntést nagyban befolyásolja a szabadság és a pénztárca.

Javában tart a szezon az utazási irodáknál, ahol külföldi és belföldi utak tekintetében egyaránt széles a kínálat. A választást leginkább az ár dönti el, de a hirtelen kivett szabadság is befolyásol. A kettő – a last minute utak révén – ráadásul összefügg.

– Jellemző, hogy tíz nappal az indulási időpont előtt még bőven lehet utazást lefoglalni, de a főszezonnak számító júliusban és augusztusban annyira széles a kínálat, hogy még az utolsó héten is – mondja Krisch Magdolna  utazásiiroda-vezető. – Az ilyen utolsó pillanatban kifizetett üdülések nagy előnye, hogy olcsóbbak, mintha hónapokkal korábban foglaltuk volna.

A szakemberek a legkeresettebb külföldi úti célnak Horvátországot, Tunéziát és a török Riviérát, valamint a görög szigeteket tartják. A biztonság is sokakat befolyásol a döntésben. Érdekes módon míg Egyiptomnak nem sikerült visszaszereznie népszerűségét, Törökország csaknem maradéktalanul behozta a lemaradását. Egyre népszerűbb az úgynevezett all inclusive ellátás, ami a szálláshelyen korlátlan étel- és italfogyasztást jelent. – Talán azért jellemző ez a szolgáltatás, mert megkönnyítik az utazó dolgát, és az ilyen lehetőséget kínáló külföldi szállodák általában megbízhatóak az étkezés tekintetében – folytatta Krisch Magdolna, majd azt is elmondta, hazánkban is egyre több helyen találkozni ilyen lehetőséggel.

– A belföldi ajánlatok között a listát a wellnessüdülések vezetik, nagyságrendekkel megelőzve a más típusú utakat. A korábban felkapott városlátogatások helyett az aktív kikapcsolódást nyújtó erdei séták és tóparti kirándulások keresettek.

A tengerparti üdüléseket jobbára a fiatalabb középréteg veszi igénybe, az idősebbek inkább a belföldi és külföldi kulturális körutakat választják, és az európai nagyvárosokat keresik fel, ahol idegenvezető segíti az eligazodásukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édesanyja vitte újra kórházba

Balogh Zsolt Máriót, az autista kisfiút június 3-án érte baleset Fertődön. Kapuváron az ambulancián megvizsgálták, majd hazaengedték. Édesanyja azonban érezte, baj van, ezért még aznap a soproni kórházba vitte, ahol megállapították, bal lábszárán haránt irányú töréses repedést szenvedett. A kapuvári kórház igazgatója ígéri, kivizsgáltatja az esetet. Tovább olvasom