Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kedden kiderül, Sopronban hol lesz a VOLT - szavazás

A szervezők kedden jelentik be hivatalosan, hogy Sopronban hol lesz az idei VOLT Fesztivál. Eddig a kemping volt a helyszín. Szavazás!


Hol lesz az idei VOLT Fesztivál? Ki lép fel a nyitónapon? Milyen színpadok és programok várják a Sopronba érkezőket július első hétvégéjén?

Egyebek mellett ezekre a kérdésekre adnak választ a szervezők április 9-én, kedden, a VOLT Fesztivál sajtótájékoztatóján.

Ha a fesztiválnak idén költöznie kellene a Lövérekből, sok lehetséges helyszín nem jöhetne szóba. Még találgatni is nehéz... A VOLT húsz éve a sportcentrumból indult, ám akkor néhány százan voltak a résztvevők, most százezren.

A Páneurópai Piknik emlékpark környéke nagyságra esetleg megfelelne a célnak, de nincs infrastruktúrája, jelenleg az oda vezető út is rossz, ráadásul messze van. A brennbergi ifjúsági tábor juthat még eszünkbe, de az a környék szintén környezetvédelmi terület, vagyis szóba sem jöhet.

A pláza mögötti terület tűnhetne még alkalmasnak, de infrastruktúra ott sincs és hová mennének innen vásárolgatni, kávézni, sörözni a fesztiválozók...?

Úgy tűnik, minden érv a kemping mellett szól.


Miért is lesz fontos a keddi bejelentés?

A válasz:

Mint arról portálunkon beszámoltunk, tavaly a regionális környezetvédelmi felügyelőség a VOLT kezdete előtt néhány nappal olyan határozatot hozott, amely szerint nem lehet megtartani a fesztivált.

Az engedély elutasításának többoldalas indoklása többek között kifejti, hogy a VOLT Fesztivál "kétséget kizáróan hatással van a védett, illetve Natura 2000 élőhelyekre, jelölő fajokra".

Hozzátették: a résztvevők biztonsága érdekében el kellene távolítani egy csertölgyet, és a kemping területén lévő fák száraz ágait, illetve elvégezni a menekülési és közlekedési útvonalakon fejlődő vörösgyűrűs som, fagyal- és vadrózsabokrok nyírását is.

A szervezőket meglepetésként érte a döntés, ugyanis a 2012-ben, 20. alkalommal megtartott VOLT-nak 10 éve ugyanez a helyszíne, 2011-ben ugyanitt, ugyanezekkel a feltételekkel tartottak fesztivált, akkor a hivatal megadta az engedélyt. Tavaly a kérelmet időben beadták, a helyszínen felépülő színpadok és más objektumok elrendezésére vonatkozóan pedig semmilyen változás nem történt 2011 óta.

A VOLT-ot végül nagy sikerrel megtartották.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lépések az alternatív soproni tömegközlekedésért

Sopron vonatkozásában egy önellátó szél-hidrogén-koncepció alkalmazása látszik jövőbe mutatónak. Tovább olvasom