Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Kedden kezdődnek a földmunkák

Célegyenesbe érkezett a soproni Deák tér felújításának az előkészülete.
Az előzetes terveknek megfelelően, a beruházó soproni önkormányzat átadta a felújítandó Deák tér munkaterületét a kivitelező FÉSZ Rt. számára. A téren elhelyezték az irodának otthont adó kontérenépületet, továbbá megteremtették a munkálatokhoz szükséges áramellátás lehetőségét.

A kordinációs bizottság pénteken már a jövő heti konkrét teendőkről egyeztetett, hiszen a tér felújításával párhuzamosan korszerűsítik, cserélik ki, illetve kötik be a közműveket.

– Az ütemterv szerint a több mint hatszázmillió forintos projekt közmű-kivitelezési munkái a Deák tér keleti feléről, a Gyóni Géza utca irányából kezdődnek a Mátyás király utca irányába – tájékoztatta lapunkat Kállay Balázs szóvivő. – A víz- és csatornarekonstrukcióval a tér északi (páratlan számozású) oldalán haladnak majd, a Gyóni Géza utcától a Mátyás király, onnan az Erzsébet és ezt követően a Csatkai utca felé. Megjegyzendő, hogy a gázrekonstrukció ezen a szakaszon a tér teljes hosszában már megvalósult, a túloldalira a tér rekonstrukciójával egy időben kerül sor. Hangsúlyozzuk, hogy a Deák téri parkolók közül csak azokat zárjuk le, amelyeknél épp tartanak a munkák, a többi folyamatosan használható lesz. Az esetleges korlátozásokról a közműszolgáltatók folyamatosan tájékoztatják majd az érintett lakosságot.

A munkákkal együtt megkezdik a tér beteg és veszélyes fáinak, cserjéinek kivágását, a tér kerti bútorainak elszállítását. A tér Erzsébet és Csatkai utca között megépülő többfunkciós része kialakításának munkaterületét elkerítik. Előreláthatóan kedden már földmunkák jelzik, a szakemberek hozzáláttak Közép-Európa leghosszabb terének felújításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átköltöztek az új állomásra a mentők

Átvették a soproni mentők a vadonatúj állomás kulcsait és már az informatikai rendszert is „élesítették”, így tegnap óta innen vonulhatnak balesethez, betegekhez az életmentők. Az állomás berendezésének és bútorainak nagy része már megvan, még körülbelül egymillió forintot költenek beszerzésre. Tovább olvasom