Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kedden folytatódik a nyugdíjasegyetem

Széchenyi István a jelenünknek és a jövőnknek is szól című előadással folytatódik kedden délután 4 órakor a Soproni Nyugdíjasegyetem.

Dr. Nagy Frigyes nyugalmazott egyetemi tanár, egykori földművelésügyi miniszter „Széchenyi István a jelenünknek és a jövőnknek is szól" című előadásával folytatódik kedden délután 4 órakor a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemesztere a GYIK Rendezvényházban.

– Előadásomban Széchenyi azon megállapításairól szólok, amelyek ma is és a jövőben is minden magyar számára követendők. Felvetéseivel ma is naponta találkozunk mint megoldatlan problémákkal – fogalmazott az előadó.
Dr. Nagy Frigyes Magyaróváron született. Több egyetemet végzett, szakmai munkája a termelőszférához kötődik. Közel harminc évig dolgozott a Lajta

–Hansági Állami Gazdaságban, nyolc évig mint vezérigazgató. Szerepet játszott az akkori nagy léptékű fejlesztésekben, a magyar agrármodell gyakorlati megvalósításában. Innen került Horn Gyula szakértői kormányába, ahol egyebek között előterjesztője volt az agrártörvénynek.

Fő stratégiája a gazdák forgótőkével való ellátása és a rendeletek időben történő kibocsátása volt. A hetvenes években Tanzániában is dolgozott minisztériumban, illetve a Miniszterelnöki Hivatalban mint vidékfejlesztési és mezőgazdasági szakértő.

Idehaza szerepet játszott az EU-csatlakozás előkészítésében. Munkája mellett folyamatosan részt vett a felsőoktatásban, a Nyugat-magyarországi Egyetem díszdoktora. Címzetes egyetemi tanárként gyakorlati tapasztalatait ismertette hallgatóival.

Pályafutása során számos előadást tartott hazai és külföldi egyetemeken, így a bécsi, prágai, nyitrai, kairói, Dar es-Salaam-i, illetve az illinois-i állami egyetemen. Nyugdíjba vonulása után létrehozta az EU Oktatási Központot, amelyet tíz éven át vezetett. Publikációi az utóbbi időben főként az EU közös agrárpolitikájával kapcsolatosak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás: Hainer István Napjai a Torony Galériában - fotók

A napokban nyílt meg Hainer István fotóiból készült kiállítás a soproni Torony Galériában. Tovább olvasom