Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kedden folytatódik a nyugdíjasegyetem

Az évmilliók lenyomatai a XXI. században. Miért vadászunk? című előadással kedden 16 órakor folytatódik a Soproni Nyugdíjasegyetem programja a GYIK-ban.

– A vadászat elválaszthatatlan az emberi faj történetétől. A vadászat klasszikus korszakát létfenntartó vadászatnak hívjuk. Az eredményes, együttműködésen alapuló vadászat az emberré válás mozgatórugója volt – mondta témájáról prof. dr. Faragó Sándor erdőmérnök, vadbiológus.

– Az ősvadász kommunikációs igényei alakították ki a beszédet, az eredményesség alapja pedig a szerszámkészítés volt. A vadászat azóta is az emberi kultúra szerves része maradt.

Dr. Faragó Sándor (1953) Kapuváron érettségizett, 1977-ben szerzett diplomát a soproni egyetemen. 1993 óta kandidátus, 1998-ban habilitált, 2007 óta az MTA doktora. Az NYME professzora, a Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet igazgatója; 12 éve az egyetem rektora. Az élőhely-, valamint a vadgazdálkodás és a természetvédelem kapcsolatrendszerének itthon és külföldön elismert szaktekintélye.

Több hazai és nemzetközi tudományos szervezet tagja, vezetője, szakmai folyóiratok főszerkesztője, szerkesztőségi tagja. Több mint 500 közlemény, köztük a vadgazdálkodás és vadvédelem szempontjából mértékadó szakkönyvek, könyvrészletek, egyetemi tankönyvek szerzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látni és látszani Sopronban

Az őszi-téli felkészülésben a vizsgált gépkocsik közül hat felelt meg a műszaki előírásoknak. Tovább olvasom