Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Kedden fizet a Ciklámen

Nehéz helyzetben van az egykor virágzó soproni textilipar egyik utolsó, még működő üzeme, a Ciklámen Rt.
A több mint száz embert foglalkoztató cég időnként csak késve tudja utalni a fizetéseket.

– Minden esélyünk adott, hogy kedden rendezzük az elmaradt béreket – válaszolta érdeklődésünkre Nagy Kálmán, a Ciklámen Rt. elnök-vezérigazgatója. – A mostani elmaradás oka, hogy német partnerünk, amelynek decemberben leszállítottuk az árut, még nem fizette ki a ruhák ellenértékét. A banki előrejelzés szerint azonban mára megérkezik a pénz, tehát kedden mindenki megkapja a járandóságát. Kétségkívül nehéz és gyakran kiszolgáltatott helyzetben vagyunk. Mi bérmunkát végzünk, több mint száz embert foglalkoztatunk.

SMS
2007. 01. 22-ét írunk. A soproni Ciklámen Rt. 10-én adott 30.000 forintot. A többit (minimálbért) még mindig nem kaptuk meg, pedig a számlák jönnek! Így hogy lehet megélni? A tulajdonost nem lehet elérni. Az üzemvezető csak azt hajtogatja, hogy nincs pénz. De akkor nekik miért van meg, és annak a melósnak, aki reggel 4-kor kel és nem tudja, mikor végez, az miért nem kapja meg a pénzét?
Természetesen megértem a helyzetüket, hiszen nagy szükségük van munkájuk ellenértékére, de naponta azért küzdünk, hogy megtarthassák munkahelyüket. Ismert a textilipar hazai és európai helyzete, csoda, hogy még van munkánk. Ezért úgy gondolom, még mindig jobb egy kicsit késve hozzájutni a fizetéshez, mint munkanélkülinek lenni. Ismétlem, elfogadom, hogy esetenként zúgolódnak dolgozóink, de tudják, hogy mindent elkövetünk annak érdekében, hogy rendben menjenek közös dolgaink. Bizonyára ők is így gondolják, mert senki sem távozott tőlünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetőfeljelentések Sopron nevében

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt tettem – a soproni önkormányzat felhatalmazása alapján – büntetőfeljelentést a városi rendőrkapitányságon és a megyei rendőr-főkapitányságon – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére dr. Futó Barnabás ügyvéd. Arról, hogy a szerződések semmissé nyilvánítása érdekében bírósághoz fordult-e a városvezetés vagy a polgármesteri hivatal, érdemi információt nem tudtunk meg. Tovább olvasom