Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kecskefej a Fidesz-irodán: Bíróság elé áll Gál Szabolcs

Várhatóan becsületsértés büntette miatt áll a bíróság elé Gál Szabolcs, aki kecskefejet akasztott ki a soproni Fidesz-iroda ajtajára.

Az ügy átkerül a bírósághoz, továbbá közegészségügyi szabálysértés miatt várhatóan az ÁNTSZ előtt indul eljárás

A rendőrség lezárta a Gál Szabolcs ellen, - feljelentésre indított - garázdaság és egyéb bűncselekmények gyanúját felvető nyomozást. Meglátásuk szerint nem történt bűncselekmény, a rendzavarás szabálysértése azonban megvalósulni látszik. Így e vonatkozásban az ügy átkerül a bírósághoz, továbbá közegészségügyi szabálysértés miatt várhatóan az ÁNTSZ előtt indul eljárás. Az állati tetem, ez esetben a fej megsemmisítésére világos szabályok vannak, ezért is illetékes ebben a tisztiorvosi szolgálat - értesült portálunk.

 
Gál Szabolcs portálunknak adott nyilatkozata itt olvasható >>A Fidesz helyi szervezete magánindítványt nyújtott be

- A Fidesz helyi szervezete magánindítványként becsületsértés bűncselekménye miatt tett feljelentést a soproni városi bíróságon - tudtuk meg dr. Arszin Miklóstól, a párt jogi képviselőjétől. - Meglátásunk szerint egy párt irodájának ajtajára kiakasztott kecskefej nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába. A tett ugyanis nem csupán egy adott politikai csoportot sértett meg, cselekménye szélesebb társadalmi értelemben jelenít meg lealacsonyító üzenetet. Egy ilyen jellegű állati tetem közszemlére helyezése és erkölcsi normák sajátos értelmezése alkalmas a lejáratásra, a becsület csorbítására. Megemlítendő még, hogy a jelenlegi bírósági gyakorlatnak megfelelően politikai közösség, emberek nagyobb csoportja is lehet passzív sértetti alanya ezen bűncselekménynek.

 
A Fidesz-irodára kiakasztott kecskefejről szóló híradásunk itt érhető el >>

 
Gál Szabolcs: A bíróság elé állok és vállalom a tettemet

Gál Szabolcs értetlenül áll a lezajlott események előtt. Meglátása szerint ezer sebből vérzik az ország, ˝ez a semmitmondó ügy˝ hatalmas engergiákat kötött le.

- Azt gondoltam, az ügy lassan elül, de a Fidesz helyi szervezete példát akar statuálni - mondta elkesredetten a férfi. - Egyszerűen az embernek nem lehet más véleménye, akarata, világnézete, mert az hamis, az kisebbségi, mert az bűn. Utólag már másképp csináltam volna, be kellett volna jelentenem tüntetésként az esetet és nagy nyilvánosság előtt felakasztani a fejet. Gondolom kaptam volna engedélyt és nincs ez a tortúra. Bár, ezek után már ebben sem vagyok biztos. Bizonyára az ügy további súlyos problémákról veszi el a közfigyelmet, de ha így gondolják, állok elébe.

Gál Szabolcs így folytatta: - Nevetségesnek tartom, hogy a Fidesz még feljelentés kiegészítést is tett, valamint az ÁNTSZ előtt is feljelentett. A bíróság elé állok és vállalom a tettemet, amit tudom, pénzbírság nélkül nem lehet elkerülni. Természetesen jogi képviselővel kívánok megjelenni, akit még keresek.

- Végezetül köszönetet mondok annak a több száz olvasónak, aki a világhálón keresztül mellettem ál - zárta Gál Szabolcs.

Olvasóink írták

98 hozzászólás
 • 98. adamvok 2012. február 06. 13:35
  „szerintem is jobb lett volna, ha elore bejelenti a dolgot..”
 • 97. topper 2012. február 06. 12:03
  „Nevetséges ez a sok okostojás! Más baj nincs ebben a nyomorult országban ?”
 • 96. szabo1936 2012. február 06. 02:06
  „90.drKotasz
  Sajnos nem telik.”
 • 95. festéktüsszentő 2012. február 05. 20:18
  „83. szocdem

  Próbálj meg elszakadni a fóbiádtól, és mint egy modelre gondolni az adott esetben. Van egy objektum, aki triggereltek egy általa nem várt jelsorozattal, egy az eddig általa meg nem nyitott interfészen egy számára ismeretlen forrásból. Mivel ez az esemény számára előre nem definiált, ezért ezt az eseményt önmagára nézve károsnak, létére veszélyesnek ítéli meg. Mit tesz? A védekezési protokolban leírtak szerint cselekszik. Megkisérli a source kilétét felderíteni, és próbálja analizálni, valóban veszélyes volt-e rá nézve fenti támadás. És kidolgoz egy metódust, amit alkalmazni fog, megvédendő önmagát, a következő ilyen támadás esetén.

  És akkor a részleteiben.
  1. bek. A 79. bejegyzésemben említett igazgatót bűnösnek kell tekintenünk?
  2. bek. Ahhoz tudni kellet volna, hogy ki az elkövető
  3-5 bek. Álljanak bár meg a törvényi feltételek, ha elitélik a kekcsepásztort, az politikai ügy lesz, ugye?”
 • 94. zakarias3 2012. február 05. 20:04
  „Túra!Arról,hogy ki az elfogúlt,veled,és a csupa nagybetüvel iró barátoddal felesleges vitatkozni!Van ok és van okozat!Azt,hogy miért utálják a kedves vezíred,már milliószor le lett írva,úgy hogy kár az időt fecsérelni!Ahéten ajánlottam még egy témát a figyelmedbe,amire még mindíg nem válaszoltál!Hogy öszinte legyek nem is vagyok kiváncsi,mert a komcsi,szocliberális szó kimeríti a szókincsedet!Ennyi a képességed,a témát a mai nappal részemről lezártam!”
 • 93. drKotász 2012. február 05. 18:47
  „85. szabo1936
  Kedves szabó bácsi ott a messzi amerikaban, nem telik ékezetes billentyűzetre?”
 • 92. látó 2012. február 05. 18:21
  „Hamarosan sokan fognak ennél is különben tiltakozni...ami nem jó...de életszerű!”
 • 91. SZILAJ 2012. február 05. 18:02
  „Gál Szabolcs : Bíró úr, ilyen kis semmiségért 5 év ???? Bíró : Nem uram, ön félreértett valami, én nem azt mondtam, hogy 5 év..... Én azt mondtam KÖTÉL ........”
 • 90. scilla 2012. február 05. 17:34
  „Túrabakancs, megint egyet kell értenem veled :))) (84) Pedig annyira nem fordul sűrűn elő :)
  Bár én továbbra is hülye viccnek tartom, nem pedig iszonytató és veszélyes tevékenységnek ezt a kecskefej-ügyet, de abban tökéletesen egyetértek, hogy (ha nem is mindenki, de) sokan fordított esetben teljesen ellenkezőleg vélekednének :))) Más dolog, hogy erről is lehetne értekezni, hogy miért van így, és más dolog a tény, hogy valsz így van...
  " Megy a két tábor között
  a harakiri ezerrel, lényegében becsukott szemmel" - no, ez az a rész, amivel szó szerint egyetértek, de lényegében az egész hozzászólással is. Talán a többihez azért hozzátennék annyit, hogy a sok nem felháborodó lakos nem biztos, hogy szocialista-liberális, és elfogult, de valsz valóban utálja a fideszt, és fordított esetben nem mindegyik lenne felháborodva. Azt hiszem, kezd úgy alakulni, hogy már nemcsak két tábor van, hanem három: a harmadik az új, amelyik már mindegyik oldalt utálja.....”
 • 89. soproni 2012. február 05. 17:04
  „84.Ismét igazat adok neked.”
 • 88. szabo1936 2012. február 05. 16:19
  „Regen a Kobanyai soros uvegeken is kecskefej volt a cimken az sem bantot senkit.Nem is volt az rosz sor akoriban.”
 • 87. Túrabakancs 2012. február 05. 15:12
  „soproni!
  Köszi!
  Egyébként az a véleményem még a sok általam leírt után, hogy a szocialista-liberális stb. elfogult lakos
  csak azért ért egyet Szabolcs tettével, mert utálják a Fideszt, egyébként meg ők is ugyanígy fel
  lennének háborodva e tett miatt ellenkező esetben, mint most a jobboldaliak. Megy a két tábor között
  a harakiri ezerrel, lényegében becsukott szemmel, nem érzékelve hogy hol a határ bizonyos tetteknél!”
 • 86. szocdem 2012. február 05. 14:44
  „A legszerényebben szeretném megjegyezni, hogy egy bűntelen csoport egy ilyen pukkasztás miatt bizonyosan nem kérne védelmet a saját tulajdonába vont szervezeteitől.

  Azt viszont el tudom képzelni, hogy egy bűntelen csoport egy mázsa tűzifával, meg egy élelmiszercsomaggal felkeresi az elégedetlen elkövetőt, és udvariasan elbeszélget vele arról, hogy mik is a sérelmei okai, amik az ominózus tettre sarkallták.

  Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy az ügy kapcsán ha a jogi képviselő is a társadalomnak valami közismert tényből fakadó súlyosan negatív következtetésére apellálva kíván pert indítani, ott lehet-e a csoporttal szemben ártatlanságot feltételezni! Van-e egyáltalán védeni való azon, amit mindenki másképp tud, tapasztal napi rendszerességgel?

  Gondolom nem a bíróság előtt akarja a tanult jogász megvédeni, és igaznak beállítani a Fidesz választási ígéreteit, - amikkel nem mellesleg homlokegyenesen szembe megy, sőt Sztalinista idióták által uralt korszakot idézve kormányoz. Mert ha igen, felesleges a per is.

  Végül is nem az a baj hogy megpróbálja, hanem az, hogy lehet hogy ez sikerül is neki!”
 • 85. zakarias3 2012. február 05. 13:35
  „80.embertelen!Szerintem pedig a lehető leggyorsabban visszaállítják a halálbüntetést!Itt rendnek kell lenni!Sintér sándor legalább is megigérte!Itt a lehetőség az elrettentő példát alkalmazni,és a statisztikát is lehet javítani!”
 • 84. zeta62 2012. február 05. 12:28
  „Gál Szabolcs értetlenül áll a lezajlott események előtt. Meglátása szerint ezer sebből vérzik az ország, ˝ez a semmitmondó ügy˝ hatalmas engergiákat kötött le.

  Igaza van. Tett, amit tett, de itt a cél már a megfélemlítés. ÉLJEN RÁKOSI! Akarom mondani zorbán!!!”
 • 83. embertelen 2012. február 05. 12:01
  „Szerintem a fideszes bíróság életfogytiglanra fogja Gál Szabolcsot ítélni ezért a "bűnért", de még dr. Schmitt Plagi bácsi adhat neki kegyelmet végső fokon.”
 • 82. festéktüsszentő 2012. február 05. 11:06
  „diákkcsínyek indult az is, amikor anno a Vagongyárban egy tanulónak odatartották a társai a sürítettlevegőt a végbeléhez. Gondolom viccesnek tartották, és jól is zsórakoztak eleinte rajta. Csak hát az a szeremcsétlen gyerek belehalt.

  Véleményt csak arccal együtt lehet kifejteni. Ha nem tartozik a véleményhez véleményalkotó, akkor nincs értelme véleményről beszélni.

  Hogy mennyire volt erőszakos, és megfélemlítő, talán meg kéne kérdezni az ott dolgozókat. A koma véleményét már olvashattuk a KO-ban. A dolgozók meg úgy fejezték ki a véleményüket a diákcsínyről, hogy rendőrt hívtak.

  Annó mikor Kövért azt mondta, akinek nem teccik kösse fel magát, volt reszketés ugyi?

  Bezzeg haz az én kilincsemre....:
  Ha te egy bíró, ügyész, nyomozó, iskolaigazgató (aki éppen három erősen pigmentált balhézó tanulót szándékszik kirúgni az iskolából, megszüntetve a családjuknak a családi pótlék nyújtotta egyetlen bevételi forrását) lennél, hasonló esetben biztosan a hatósághoz fordulnál. És hidd el, nem mondanák azt, h nyugodjon meg, ez csak egy otromba vicc volt.”
 • 81. drKotász 2012. február 05. 10:58
  „76. drKotász
  Jut eszembe, ez is olyan gyurcsányos. Miután lebukott, büszkén kiáll a tette mellett.”
 • 80. drKotász 2012. február 05. 10:25
  „A hozzá szolásókanál is kimagaslik a szocialista intelligencia.”
 • 79. drKotász 2012. február 05. 10:09
  „"Gál Szabolcs: A bíróság elé állok és vállalom a tettemet" :)
  Vicces fiú, miután lebukott vállalja.”
98 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg idő - Befagyott a Fertő tó

Teljesen befagyott a Fertő tó - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján pénteken… Tovább olvasom