Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Kátyúzzák a szentmargitbányai utat

Megkezdődött a Szentmargitbányára vezető út kátyúzása. A hónapok óta lezárt úton várhatóan május közepéig tart a munka. Addig próbálkozni sem érdemes.

A Sopron Holding Zrt. munkatársai a héten megkezdték a Szentmargitbányára vezető út kátyúinak kijavítását. A soproni önkormányzat – az út kezelőjeként – harmincmillió forintot költ a széttöredezett aszfalt rendbetételére.

A szentmargitbányai utat újra járhatóvá teszik a Sopron Holding Zrt. munkatársai. Fotó: Magasi
A szentmargitbányai utat újra járhatóvá teszik a Sopron Holding Zrt. munkatársai. Fotó: Magasi


Mint a Kisalföld már többször is megírta, a Páneurópai Piknik helyszíne mellett vezető utat kerékpárforgalomnak és turistáknak építették, ám az időközben megnyitott határ miatt sokan személyautóikkal is erre járnak ausztriai munkahelyeikre.

Az út nem bírta a terhelést s az idei tél megadta a kegyelemdöfést. Februárban már oly mértékben veszélyessé váltak a gödrök, hogy az önkormányzat teljes szélességben lezáratta az utat a forgalom elől.

A javítási munkák ideje alatt sem oldják fel az útzárat, s mivel egyes munkafázisok teljes szélességben folynak, nem is érdemes kockáztatni. (Sokan ugyanis a behajtani tilos tábla ellenére is használták az utat.) Nem tudnak itt Szentmargitbányára autózni azok sem, akik a hétvégi borfesztiválra igyekeznek az osztrák szomszédokhoz.

A városháza tájékoztatása szerint a szentmargitbányai utat még nélkülöznie kell az autósoknak néhány hétig. Az időjárás függvényében május közepéig ígérik a felújítás befejezését.

Ruszti Bornapok. Megnyílnak a ruszti pincék ajtajai a hétvégén, több mint 30 borászat várja péntektől vasárnapig a Ruster Weinschätze vendégeit. Április 19. és 21. között nemcsak borkóstolásra, de a csatlakozó éttermek speciális menüinek kóstolására is lehetőség nyílik. A Fertő tó partjának egyik legnagyobb települése Rust (Ruszt), a „gólyák és a nemes borok városának" is nevezik. Óvárosa 2001 óta világörökség.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyák a soproni lőtéren

Hozzátartozók, barátok és sporttársak álltak némán az Anger-réti lőtér bejárata előtt a minap. Tovább olvasom