Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Kátyútenger a soproni Gyár utcában - galéria

Már tábla is figyelmezteti az autósokat, hogy balesetveszélyes a közlekedés a Gyár utca Lackner Kristóf utca felöli részénél. Az út magántulajdonban van, így csak bízhatunk abban, hogy a tulajdonos kijavíttatja.

Számtalan megkeresés, illetve panasz áradat érkezetett szerkesztőségünkhöz, amelyek szerint a Moma áruház környékén szinte lehetetlen a közlekedés. Az elmúlt év során a korábbi úthibák szélesebbek és mélyebbek lettek, a gépjárművezetőknek bizony vigyázniuk kell a közlekedés során. Az út ráadásul egy helyen be is szakadt, a balesetveszélyre már tábla is figyelmeztet.

S valóban kátyú-kátyú hátán, mély gödrök mindenütt. Az aszfalt több helyütt is feljött, amely alatt jól látszik, hogy a legfelső réteget az egykori útpadkára húzták rá. A Gyár utca Lackner Kristóf utca felöli része meglehetősen forgalmas, ugyanis a Moma áruházat megkerülve lehet kihajtani a Lackner Kristóf utca felé. Arról nem is szólva, hogy ezen a helyen több üzlet, vendéglátóhely is működik, azaz rengeteg autó jár erre.

Kátyútenger a soproni Gyár utcában. Fotó: Magasi.


Az út állapotával kapcsolatban megkerestük a soproni polgármesteri hivatalt, ahol elmondták, tudnak a problémáról, de „nem az ő kezükben van a megoldás kulcsa".

-A hivatalba is rengeteg telefon érkezik – kezdte válaszát Kuslics Balázs sajtófőnök. – Az út ugyanakkor nincs önkormányzati tulajdonban, a szükséges javításokat a magántulajdonosnak kell elvégeznie. A hivatal ez esetben nem kötelezheti a tulajdonost az út megjavíttatására.

A nyugatmagyar.hu információi szerint a hivatal évekkel ezelőtt kezdeményezte, hogy az út kerüljön önkormányzati tulajdonba, de akkor a tulajdonosok nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Portálunk próbált annak is utána járni, hogy melyik ott üzemelő vállalkozás, vagy bérlők tulajdonában van a sanyarú sorsú út. Úgy tudjuk, hogy az út mellett üzemelő szinte valamennyi vállalkozásnak van tulajdonrésze.

Próbáltuk felvenni a kapcsolatot a tulajdonosokkal, ám mindezidáig nem sikerült. Amennyiben mindez létrejön, természetesen lehetőséget biztosítunk számukra a megszólalásra. A soproniak csak bízhatnak abban, hogy a tulajdonosok rövid idő alatt megoldják a problémát.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. pete05 2011. június 03. 15:06
  „Kész röhej ami itt Sopronban az utakkal megy a jókat felújítják a rosszakat meg hatják hogy még rosszabb legyen és ha meg már elégi rossz akkor kátyúk betömése de csak annyira hogy újra keljen majd mert egy utat se csinálnak meg jól itt Sopronba amin már látják hogy rossz pl Vándor Sándor utca nincs magánkézben elég rossz állapotba is van és még se csinálnak semmit csak ígérgetnek hogy MAJD MEGLESZ DE MIKOR LESZ AZ A MAJD KÉRDEZEM ??????????????????”
 • 28. pkajos 2011. május 23. 15:51
  „úgy tudom, hogy amikor kiadják az engedélyt a forgalmi rendre, használatra, a KRESZ - t is figyelembe kell venni. Gondolom a rendőrségnek is jóvá kell hagyni..

  Ki kell tenni egy-egy táblát az utak végére, hogy behajtani tilos- kivétel lánctalpas járművel.. Ha nem tudnak a vásárlók, vendégek odamenni, közlekedni, parkolni előbb-utóbb leszoknak ezekről az üzletekről. Én biztos ki fogom heverni ezt a traumát..”
 • 27. Nanu 2011. május 23. 15:29
  „Mert ők ezért is megkapják a fizetést, az oknyomozás meg kínos és meghaladja a képességeiket valószínű :) Ha már a polgármesteri hivatlaba sem tudták megkérdezni hogy mégis kiknek a tulajdona! De ennyi erővel le is zárhatnák a tulajdonosok ha az övüké, azt csinálnak vele amit akarnak nem ?”
 • 26. pkajos 2011. május 21. 12:53
  „nem nagyon értem.. Ha egy magántulajdonú házról leesik valaki fejére a vakolat kártérítési kötelezettsége van a hanyag tulajdonosnak.
  Ha ILYEN magánúton "köz" forgalom van akkor nincs semmi kötelezettsége a tulajnak? Nincs hatóság? Nincs senki aki az itt a Városban lakók érdekében egy minimális elvárást -büntetés terhe mellett - támaszt, megkövetelhet ??
  De nincs egy közepesen gyenge kisalföldes újságíró aki - esetleg- "oknyomozna" , megkérdezné a Tulajdonost, hogy mégis ő hogyan látja ezeket a dolgokat? Hahó újságírók !!! Miért nem foglalkoznak azokkal a dolgokkal ami az embereket érdekli, sérti, bántja stb. ? Már úgy gondolom, hogy nem ilyen "langyosan" ..”
 • 25. mindigatutit 2011. május 20. 10:18
  „20-as elolvastam ,meg is értettem:)
  de kizárt dolognak tartom,hogy az a rész magántulajdon.a moma mögötti -melletti részről el tudom képzelni,de a gyár utca kizárt”
 • 24. jimms 2011. május 19. 21:30
  „A Lackner K. utca Shell kúttól a Plaza körforgalomig is magántulajdonban van ? Ott is van kátyú bőven (na meg ígéret is, hogy kijavítják)”
 • 23. józanparaszt 2011. május 19. 21:02
  „15;16; csak mert tapasztaltam: szinte teljesen hasonló úthiba, helyszín: osztrák kisváros két jelentéktelen forgalmú mellékutca keresztezödése: a hiba megjelenése utáni 1. nap: tábla kihelyezés, 3. nap aszfalt kivágása, gödör feltöltése, 4.nap : aszfaltozás, út kijavítva. vajon mi a különbség?”
 • 22. 1soproni 2011. május 19. 19:19
  „18. mindigatutit
  Te melyik cikket olvasod?
  Mindjárt az eleje, a vastagbetűs rész: "Már tábla is figyelmezteti az autósokat, hogy balesetveszélyes a közlekedés a Gyár utca Lackner Kristóf utca felöli részénél. Az út magántulajdonban van, így csak bízhatunk abban, hogy a tulajdonos kijavíttatja."”
 • 21. Valaki18 2011. május 19. 19:11
  „Kifogásnak jó, de nagyon sok utca van, ami nem magántulajdon és mégsincs megcsinálva.
  (pl.:A Rózsa utcában hivatalosan bicikliút is megy,amit nemrég adtak át. Az út olyan állapotban van, hogy lehetetlen rajta normálisan menni, se autóval se biciklivel, pedig ez a bicikliút új, de mégsem csinálták meg csak a kátyúk közé felfestettek néhány jelet. ezeknek is nagyrészt már lekopott)

  Egyébként ha ez út magántulajdonban van, akkor bárki vehet magának utcát ?
  Ha így van akkor énis veszek. ;)”
 • 20. mindigatutit 2011. május 19. 16:41
  „ez csak egy vicc ugye?és mi van a gyár utcai résszel(lackner-ről kanyarodunk be),mert az sincs jobb állapotban????az is magánulajdon????”
 • 19. Rotyi-Balboa 2011. május 18. 22:03
  „Kifogás az van, megoldás az NINCS! Mindig ez van!!!!”
 • 18. pkajos 2011. május 18. 21:37
  „15 koko..
  A Város irányítói hetek óta törik a fejüket, hogy ez a hiba most a Deák téren, vagy az Erzsébet utcában van-e.
  Még nem tudták eldönteni.. így a javítását megrendelni sem állt módjukban”
 • 17. koko6210 2011. május 18. 19:29
  „És az Erzsébet utcába az út közepén a kátyú két hete ott van,de mostmá van tábla!Talán az is magántulajdon??Rizsa az megy!Én is azt tudom mondani egy forgalmas utca magántulajdon ez vicc.Ennyi erővel a Várker is lehet magántulajdon azt lezárom mert az enyém:)”
 • 16. ggg 2011. május 18. 13:51
  „vetítés az egész, ha nem lenne magántulajdonban, akkor sem csinálnák meg. ez jellemző erre az országra és a városra is. <moderálva>”
 • 15. Karcsika 2011. május 18. 13:19
  „Ha magán kézben van ez az út, akkor az oda kihelyezett KRESZ táblák, útfelfestések nem hivatalosak?
  Magyarul, nem kell figyelembe vennem őket?

  Röhej, hogy erre sincs pénze a városnak.
  Forgóajtóra (Fő tér) >40 millióért, pártújságra, amit bedobnak a postaládámba, stb. arra van.

  Csináljatok valamit (FIDESZ), mert legközelebb nem lesztek megválasztva, és jön az elszámoltatás!!!”
 • 14. gmentes 2011. május 18. 13:00
  „Micsoda hír!!!!!!!!!!!! :)”
 • 13. anett.kiss82 2011. május 18. 12:54
  „Hát ez nem egyszerű! Kérdem én, ha magánterület az utca, a tulajdonosok miért nem szednek parkoló díjat továbbá az út használatáért pénzt? Hiszen megtehetnék. A rendőrök intézkedhetnek, ha a szükség úgy hozza, a közlekedési táblák ki vannak rakva és a város egyik legnagyobb forgalma ebben a kis utcában zajlik! Szóval bár a város lakói közterületként használják és a polgármesteri hivatal körterületként tartja nyílván, mégis ha pénzt kell áldozni a javításra, az már a tulajdonosok dolga????”
 • 12. bennevagyok 2011. május 18. 12:46
  „Nem értem. A városnak meg kéne csináltatnia és a költségeket behajtani - akár peres úton - a tulajdonosoktól.”
 • 11. soproni 2011. május 18. 12:45
  „Le kell zárni az utat,meg kell szüntetni a behajtást,aztán majd észbe kapnának a környékbeli vállalkozók és üzletek tulajdonosai,ha emiatt visszaesne a forgalmuk.”
 • 10. kumpala 2011. május 18. 12:34
  „Szóval: ha kitörik a kerék, akkor mégis, ki a hibás?”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eskü: Megkapták az állampolgárságot

Idén első alkalommal tartottak honosító okiratátadást a soproni városházán. Tizenkilencen kaptak… Tovább olvasom