Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Katonasírokra dőlt a fenyőfa Bánfalván

Nagyméretű fenyőfa dőlt ki gyökerestül a sopronbánfalvi Hősi temető katonasírjaira egy szélvihar nyomán.
A sopronbánfalvi köztemetői feladatokat is ellátó hősi sírkertjének látogatói felháborodva mesélték: egy erős széllökés gyökerestül kifordított a földből egy termetes fenyőfát, amely egyenesen a katonasírokra zuhant. Szerencse, hogy nem történt személyi sérülés. A jókora fa azóta is ott fekszik, és egyelőre nincs senki, aki kezelné a helyzetet.

– A bánfalvi temető az önkormányzat tulajdona, a működtetés azonban a mi gazdasági társaságunk feladata. Sajnos, a temető gondnoka megbetegedett, nem tudott kijárni a sírkert állapotának ellenőrzésére. Ezért is nem volt tudomásunk a történtekről – mondta mindezzel kapcsolatban Wartha Jánosné ügyvezető. – Sajnos, hasonló esetek szinte minden évben megtörténnek. Tavaly például legalább négy fát döntött ki a szél a temető erdős részén, a katonasírok környékén. Úgy tapasztaltuk, hogy nemcsak a korhadt, beteg fák, hanem az egészen jó állapotban lévők is a széllökések áldozatául esnek. A kerítésünk is megrongálódott emiatt. A mostani fakidőlés kárait haladéktalanul felmérjük, értesítjük a tulajdonos önkormányzatot, s intézkedünk a megrongálódott sírok helyreállítására. Ugyanakkor a balesetveszély elkerülése érdekében kezdeményezzük a fák egészségügyi állapotának felmérését, azok esetenkénti kivágását, hogy megelőzhetőkké váljanak a kidőlések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizettettek velük a gyermekszakrendelésen

Fizetnie kellett két beteg gyereke után a gyermekszakrendelés igénybevételéért Sopronban a hegykői Weiczer Szilviának. Hegykőn nincs gyermekorvosi rendelő, ezért szükség esetén a soproni Erzsébet-kórház szakrendelésére lehet vinni a gyermekeket. Az anya kapott számlát is a befizetett összeg után, de kétségeik támadtak a fizetés jogossága miatt, mivel a vizitdíj csak február 15-én lép hatályba. Tovább olvasom