Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kárpátaljai fiatalok étkeztetésére gyűjt a megyei Fidelitas

A jótékonysági akció októberig tart, az összegyűlt pénzt a Verecke Alapítványnak ajánlják fel.

- A Fidelitas legutóbbi kezdeméynezése egy jótékonysági akció, amely keretében gyűjtést szerveztünk a kárpátaljai fiataloknak - kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Péli Nikoletta, az ifjúsági szervezet régiós vezetője.

Szabó Dávid, megyei alelnök részleteztem Ukrajnában dúló háborús konfliktus következtében számos magyar család került nagyon nehéz helyzetbe. A kárpátaljai magyarokat is érintő katonai sorozások, a bérek fizetőképességének csökkenése, a gáz, a villany árának és az alapvető élelmiszerek árának egekbe szökése tovább súlyosbítja az ott élők életét.

A vezetőség: Fekete Dávid - csornai alelnök, Dillingens Dóra - győri csoport elnök, Péli Nikoletta - Nyugat-dunántúli regionális koordinátor, Mohácsi Tamás - soproni alelnök, Hoffer Áron kapuvári csop
A vezetőség: Szabó Dávid - megyei alelnök, Dillingens Dóra - győri csoport elnök, Péli Nikoletta - Nyugat-dunántúli regionális koordinátor, Mohácsi Tamás - megyei alelnök, Hoffer Áron kapuvári csoportelnök


- A Fideltasnak, hogy eddig is kiemelt célja a magyar fiatalok élethelyzetének jobbítása, tette ezt már több karitatív tevékenységében országszerte. Gondolva itt a rászoruló családoknak való gyűjtésekre, vagy a karácsonyi országos ajándékgyűjtésekre - tette hozzá.

A www.karpataljaert.hu, illetve a www.karpataljaert.hu.fidelitas.hu oldalon lehet bankkártyás módon adakozni.

- Az október végéig tartó akció során a Fidelitas erre a célra elkülönített alszámláján összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványak juttatjuk el - fogalmazottMohácsi Tamás, megyei alelnök.

- A tervek szerint az adományokat a magyar fiatalok étkeztetésére fordítják. A www.facebook.com/karpataljaert oldalon lehet nyomon követni az adományok sorsát, és friss híreket, információkat is megosztunk Kárpátaljáról.

A jótékonysági akció egyik része csupán az említett honlap, szeptemberől minden helyi csoport saját készítésű süteményeket árul becsületkasszás módon. Ennek a bevételét szintén hozzáadják az alszámlán összegyűjt összeghez. S a kezdeményezést októberben egy jótékonysági koncerttel zárják Budapesten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SOPRON - Ilyenek vagyunk: Lokálpatrióták, sportosak, a múltat őrzők és a jövőt építők

Sopronról a legtöbb embernek a hűség, a lokálpatriotizmus, a csodás belváros, az árnyas erdő ugrik be, a fiataloknak a VOLT, az idősebbeknek a ciklámen és mindenkinek a Tűztorony. Tovább olvasom