Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Károlyi Gyula Iposz-alelnök lett

Károlyi Gyulát választották az Iposz alelnökévé. A soproni ipartestület elnöke a feketegazdaság fehérítését, kamarai együttműködést és a körbetartozás megszüntetését tekinti a szervezet fő céljának.

Négy év elnökségi tagi tisztség után az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöki posztjára választották Károlyi Gyulát. A soproni szervezet elnöke a feladatokról, célokról beszélt a Kisalföldnek. Mint fogalmazott, legfontosabb a konvergenciaprogram kis- és középvállalkozásokat érintő tényezőinek áthidalása.

– A családi és kisvállalkozások terhei egyre nőnek, de sajnos kevés olyan pályázati forrás áll rendelkezésre, amit ezek a vállalkozások igénybe tudnának venni – fogalmazott az alelnök. – Eleve ritka a számukra kiírt pályázat, de ha mégis lenne ilyen, akkor nem felel meg a kitételeknek a kevéssé tőkeerős vállalkozás. Talán ez is lehet az oka annak, hogy uniós csatlakozásunk óta közel ötvenezer vállalkozó adta vissza engedélyét. Ők később általában a feketegazdaságot „erősítik", ugyanúgy, mint alkalmazottaik.

Károlyi Gyula arról is beszélt, hogy napjainkra az egyik legnagyobb gondot a körbetartozás jelenti. Az Iposz országos tagságának összes kintlévősége 260 milliárd forintot tesz ki. – Ugyan született kormányzati intézkedés a körbetartozások ellen, de ez nem oldotta meg a valódi problémát – folytatta az alelnök. – Ezenkívül az ellenőrzések leggyakrabban a legálisan működő vállalkozásokat érintik, őket bírságolják meg, ahelyett, hogy a feketézők ellen lépnének fel hatékonyabban. Célunk mindemellett a tanácsadás, a vállalkozások segítése és a kamarával való aktív együttműködés. Szeretnénk elérni, hogy a döntések előtt kikérjék az érdek-képviseleti szervek véleményét.

Cziráki Viktória

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány egyenesen a Balaton!

Június 11-től – hétfőtől – újra elindítja balatoni járatát a GYSEV. A kényelmes vasúti kocsikból álló közvetlen járat augusztus 27-ig naponta közlekedik Sopron és Keszthely között. Két év után – együttműködve a MÁV-val és az osztrák vasúttársasággal (ÖBB) – indulnak el a közvetlen járatok. Tovább olvasom